Челси срази първенеца Лестър с 3:0 в среща от осмия кръг на английската Висша лига, играна на стадион "Стамфорд Бридж".

Лондончани изиграха много силно първо полувреме, в края на което се оттеглиха с два гола преднина, дело на Диего Коста и Еден Азар. Шампионите не успяха да покажат истинското си лице и не стигнаха до нито една реална опасност.

"Лисиците" се разиграха след почивката, но не успяха да стигнат до чиста голова възможност. За сметка на това в 80-ата минута Виктор Моузес оформи крайния резултат. Така Челси се изкачи на пето място с актив от 16 точки, докато Лестър е 13-и с едва осем пункта.

За момчетата на Клаудио Раниери това е нова тежка загуба срещу силен противник през кампанията, като те загубиха с по 1:4 от Ливърпул и Манчестър Юнайтед.


Момчетата на Антонио Конте започнаха устремено и още в самото начало Еден Азар отправи доста неточен удар. Последва центриране на Виктор Моузес, което доведе до корнер и при изпълнението му Челси откри резултата. Неманя Матич отклони леко за оставения сам в пеналта Диего Коста и нападателят реализира чрез тупалка с левачката.

Играта на шампионите не се получаваше и едва след изтичането на четвърт час игра Марк Олбрайтън пробва центриране в наказателното поле, но то не доведе до нищо запомнящо се.

Преди да изтече половин час игра "сините" можеха да удвоят преднината си, но Давид Луис разтресе левия страничен стълб, стреляйки по много атрактивен начин от въздуха.

В 33-ата минута Челси стигна напълно заслужено до второ попадение. Педро успя да чукне от паднала позиция за Еден Азар и след като топката се удари в главата на белгиеца, той си пое, излъга вратаря Шмайхел и вкара в опразнената врата.

Пет минути преди почивката Давид Луис отправи истинска бомба от пряк свободен удар, но Каспер Шмайхел имаше добра видимост и успя да боксира.

Още в първите секунди на второто полувреме Челси имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени от Рефера Андре Маринър. В интерес на истината Фукс наистина спря топката с ръка при удара отблизо на Педро.

В 53-ата минута Олбрайтън се освободи и отправи мощен изстрел, който обаче профуча над напречната греда. На отсрещната врата Виктор Моузес беше изведен сам срещу Шмайхел, но вратарят спаси неговия удар по земя.

Давид Луис можеше да си отбележи автогол при опит за изчистване в средата на втората част, но както през първото полувреме, той уцели гредата, която този път го спаси. 

Малко по-късно Канте можеше да се разпише във вратата на доскорошния си отбор, но Морган се хвърли смело и успя да предотврати сигурно попадение.

В 80-ата минута Челси сложи точка на спора с трето попадение. Виктор Моузес игра на двойно подаване с влезлия като резерва Натаниел Чалоба и последният обра овациите с невероятно подаване с пета. Моузес остана сам срещу Шмайхел и реализира без проблеми.

До края и двата отбора не стигнаха до голови възможности, като за Лестър това е поредно тежко поражение през кампанията.


Челси - Лестър 3:0

1:0 Диего Коста - 7'
2:0 Еден Азар - 33'
3:0 Виктор Моузес - 80'

 

Челси: Куртоа, Луис, Кейхил, Аспиликуета, Алонсо, Канте, Матич, Моузес (Аина - 82'), Педро (Чалоба - 68'), Азар (Лофтъс-Чийк - 81), Коста

Лестър: Шмайхел, Морган, Хут, Фукс, Ернандес, Олбрайтън (Кинг - 74'), Дринкуотър, Амарти, Шлуп (Марез - 67'), Муса (Слимани - 67'), Варди