Уест Хям си върна за загубата от Челси в първенството през август, след като изхвърли Сините от турнира за купата на Лигата след победа с 2:1 у дома. Така Чуковете стигнаха до 1/4финалите на надпреварата. 

Мачът предложи много положения, като домакините се оказаха по-прецизни и реализираха по едно попадение през двете полувремена, докато хората на Антонио Конте се отчетоха с няколко пропуска и отбелязаха едва в самия край. 


И в двата състава имаше промени, но и доста от титулярите започнаха, особено за Чуковете. За домакините стартираха Димитри Пайе, Марк Нобъл и Михаил Антонио, а за Сините се появиха Давид Луис, Кейхил Канте, както и Джон Тери. Антонио Конте отново бе заложил на трима в отбрана и бе направил 7 промени. 

В началото гостите стигнаха до ранен шанс, когато след корнер топката бе пратен към близката греда, където Тери засече от въздуха, но от трудна позиция не успя да стреля точно. 

В 8-ата минута Нголо Канте, който явно придоби самочувствие след гола си срещу Ман Юнайтед, нахлу в наказателното поле след пас на Уилиан и стреля, но Рандолф отрази шута му. 

В 11-ата минута Чуковете удариха. Нобъл получи възможост да центрира, а Шейку Куяте отклони с глава и въпреки че стреля почти от границата на наказателното поле, преодоля Бегович. 

Малко след това домакините поискаха и дузпа за падане на Пайе, но играта продължи и Антонио прати топката на сантиметри от гредата. Челси се активизира и в средата на първата част Чалоба стреля опасно, но Рандолф изби. 

След това отново Канте взаимодейства добре с Батшуай, но се забави и пропусна да стреля. Чуковете останаха опасни и Лансини трябваше да вкара в 30-ата минута, но би покрай целта. Свободен удар на Пайе бе избит от Бегович, а след това и Обианг накара вратаря на Сините да спасява. 

Малко преди паузата Батшуай пропусна да изравни след пас на Оскар, но от няколко метра не съумя да стреля в целта, след като трябваше да го направи. 

Втората част започна с нов шок за Челси, защото Уест Хям вкара отново. Бегович спаси удар отблизо на Пайе, но неговите съотборници не успяха да изчистят, топката стигна до Фернандес вдясно, който добре смени посоката и стреля отлично далечния ъгъл за 2:0. 

Хората на Славен Билич бяха опасни на контраатака, а Антонио Конте пусна Коста и Азар вместо Батшуай и Чалоба, търсейки обрат. Последваха обаче минути, в които не се случи нищо кой знае какво пред вратата на Рандолф. В 69-ата минута след корнер Оскар засече, но би от външната страна на мрежата. 

В 75-ата минута Сините пропуснаха да върнат интригата. Коста овладя добре и подаде към Уилиан, който след едно докосване стреля, но неточно. Десетина минути преди края за Чуковете в игра се завърна Андре Аю, който бе аут 2 месеца поради контузия. 

В 82-ата минута късметът окончателно обърна гръб на Челси, след като Азар успя да стреля по диагонала отдясно, но топката се отклони от гредата, макар и от външната и страна. 

Аю пропусна да вкара трети гол за Уест Хям, а Коста и Тери пропиляха добри ситуации за гостите, които успяха да стигнат до гол едва дълбоко в добавеното време, когато Кейхил се разписа отблизо след свободен удар. За повече обаче нямаше време. 

Уест Хям – Челси    2:1

1:0    Куяте 11
2:0    Фернандес 48
2:1    Кейхил 95

 

ест Хям: Рандолф, Рийд, Огбона, Фернандес (68 Фегули), Обианг, Нобъл, Куяте, Кресуел, Лансини (78 Аю), Пайе, Антонио (82 Дзадза)
Челси: Бегович, Давид Луис, Тери, Кейхил, Аспиликуета, Канте, Чалоба, Аина (68 Педро), Уилиан, Оскар, Батшуай (55 Коста)