Челси постигна успех с 1:0 при визитата си на Мидълзбро насред "Ривърдайд" в среща от 12-ия кръг на Висшата лига.

По този начин лондончани постигнаха шестата си поредна победа и оглавиха класирането в английския елит, след като натрупаха 28 точки в своя актив.

Не може да не се отбележи и нещо друго - "сините" нямат допуснато попадение от 6 поредни срещи, което е меко казано впечатляващо.

Единственото попадение в срещата бе дело на Диего Коста, който се разписа в 41-ата минута и донесе успеха на своите.

Боро пък си запазва 15-ата позиция в класирането с 11 пункта и тимът е само на крачка от зоната на изпадащите.


Срещата започна с добро темпо, но все пак първото по-опасно положение стана факт чак в 17-ата минута, когато Моузес и Азар комбинираха добре и нигериецът отправи удар към далечната греда.

Коста можеше да засече топката, но така и не успя, а в крайна сметка кълбото излезе в аут. 

Десетина минути след това обаче гостите стигнаха до великолепен голов шанс, след като Моузес намери Педро в наказателното поле и испанецът отправи хубав удар, който бе отразен по блестящ начин от противниковия страж.

През следващите минути интересните ситуации бяха рядкост, но в 41-ата Диего Коста реализира 10-ия си гол за сезона и откри за гостите.

След изпълнение на ъглов удар отбраната на домакините не се ориентира по най-добрия начин и испанският национал от близка дистанция прати кълбото във вратата. 

В крайна сметка резултатът се запази до почивката, а след нея нямаше интересни възможности през първите минути.

В 56-ата обаче Рамирес бе намерен от Негредо непокрит на чудесна позиция в близост до противниковата врата, но направи абсурден пропуск и дори не успя да уцели вратата. 

Десетина минути след това Педро нацели напречната греда след удар с глава от близка дистанция и пропусна да удвои аванса на своя отбор. 

В 78-ата минута и Куртоа трябваше да се намесва, след като по прекрасен начин спаси топката след удар на Негредо, а до края на срещата нямаше повече попадения. 

До края нямаше повече голове. 

Мидълзбро - Челси 0:1
0:1 Диего Коста 41

Мидълзбро: Валдес, Барахан, Фабио (71 - Даунинг), Гибсън, Чембърс, Клейтън (73 - Фишер), Рамирес, Форшоу, Де Рон, Траоре, Негредо

Челси: Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Моузес, Матич, Азар, Педро (80 - Чалоба), Канте, Коста