Челси записа деветата си поредна победа във Висшата лига, след като в среща от 15-ия кръг надви гостуващия Уест Бромич с минималното 1:0.

След трите точки ''сините'' си върнаха лидерската позиция в класирането, като отборът успя да си запази аванса от 3 пункта пред втория Арсенал. 

Лондончани имаха пълно превъзходство във владението на топката, но липсваше онази острота в атаката, която тимът демонстрира в последните няколко мача.

Все пак обаче Диего Коста донесе успеха на тима си след попадение в 76-ата минута. 


Гостите стигнаха до интересно положение още в 6-ата минута, но Морисън не успя да засече с глава едно прекрасно центриране на Доусън във вратата на противника и топката премина покрай нея.

Изненадващо добрата игра в атака на гостите продължи и в 11-ата минута Филипс пробва удар от границата на наказателното поле, който обаче премина над вратата. 

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно, а Челси владееше топката и създаваше добри атаки, но в крайна сметка само това.

В 17-ата минута Фостър изпревари Педро, който понечи да стреля от добра позиция в наказателното поле, а две по-късно гостите имаха още един опит за гол. Ударът на Брънт от 20-ина метра обаче премина покрай вратата.

Малко след това удар от фаул на Азар попадна право в ръцете на противниковия страж. 

Най-интересното положение за гостите преди почивката се откри пред Рондон в 27-ата минута, но от добра позиция той прати топката много близо покрай вратата. 

Десетина минути след това Якоб се намеси блестящо и попречи на противниковите играчи да стигнат до попадение, след като блокира добре една топка.

Две минути преди почивката пък Фостър улови топката след удар на Луис.

След почивката ситуацията на терена не се промени и чистите голови положения липсваха. 

Четвърт час след подновяването на играта Кейхил се намеси решаващо и успя да блокира опита на Филипс да отправи удар. 

Безсилието на домакините ги принуди да стрелят от дистанция, а в 73-ата минута и Вилян пробва късмета си, но неговият удар премина над вратата.

В 76-ата минута Диего Коста обаче все пак даде аванс на домакините. Той успя да се справи с МакКоули, който направи грешка в ситуацията, а след това от фланга навлезе в наказателното поле и с премерен удар в далечния ъгъл матира Фостър.

До края резултатът просто се запази и домакините постигнаха своята цел. 

ЧЕЛСИ - УЕСТ БРОМИЧ 1:0
1:0 Диего Коста 76

ЧЕЛСИ: Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Моузес (74 - Фабрегас), Матич, Азар (79 - Иванович), Педро (63 - Вилян), Канте, Диего Коста

УЕСТ БРОМИЧ: Фостър, МакКоули, Евънс, Ниъм, Доусън, Морисън, Флетчър, Якоб, Брънт, Филипс (78 - МакКлийн), Рондон