Лидерът в класирането Челси постигна успех с 3:0 при гостуването на шампиона Лестър на "Кинг Пауър Стейдиъм". Това стана в среща от 21-ия кръг на Висшата лига.

"Сините" прекъснаха серията си от 13 поредни победи в елита още в миналия кръг, когато загубиха от Тотнъм, но тази вечер отборът бе перфектен. При това и без голямата си звезда Диего Коста, който бе изваден от групата за мача заради конфликт с Антонио Конте.

Героят за лондончани бе изненадващ - Маркос Алонсо. Испанецът вкара първите два гола за успеха - в 6-ата и 51-ата минути на мача. В 71-ата минута Педро оформи крайния резултат. 

След спечелените три точки Челси има 52 пункта и е лидер в класирането, като тимът е на 7 точки пред втория Тотнъм. 


Срещата започна отлично за гостите и те поведоха само след шест минути игра. Азар видя Алонсо в наказателното поле и от няколко метра испанецът с мощен удар в далечния ъгъл успя да прониже противниковата мрежа. Taка на практика успя да даде аванс на тима си в резултата.

Очакваше се през следващите минути темпото да бъде изключително високо, но вместо това по време на тях играта по-скоро се успокои и нямаше нищо кой знае колко интересно пред двете врати. 

В 22-ата минута Олбрайтън центрира остро в наказателното поле на "сините", но в крайна сметка това не доведе до нищо кой знае колко опасно. 

Пет минути след това Ндиди отправи удар от малко повече от 20 метра, от вратата на Куртоа, но ударът му бе неточен. 

В 31-ата минута пък удар на Матич бе блокиран от противников играч, а в следващите минути темпото на игра продължи да бъде доста ниско - а опасностите никакви. 

В 37-ата минута Варди принуди Куртоа да прави страхотно спасяване и белгиецът успя да изчисти топката от вратарското си поле. 

Пет минути след това Педро направи фантичен рейд, но малко преди наказателното поле бе фаулиран. 

В 44-ата минута Азар намери Педро около сърцето на наказателното поле, но испанецът би много неточно и прати топката встрани вратата. 

Второто полувреме започна с интересен шанс за гостите и Вилян отправи удар от дистанция, който обаче рикошира в тялото на противников играч. 

В 51-ата минута отново Алонсо бе точен и в крайна сметка гостите стигнаха до удвояване на резултата. Той отправи силен удар от дистанция при който се стигна и до рикошет и в крайна сметка топката попадна във вратата на Шмайхел. Рикошетът иначе бе в Морган, но попадението бе записано на Маркос от състава на гостите. 

В 63-ата минута Кейхил бе много близо до това да реализира прекрасен гол със задна ножица, но топката срещна тялото на противник. 

Няколко минути след това Алонсо бе на косъм да оформи своя хеттрик, но ударът му от дистанция премина на сантиметри покрай страничната греда.

В 71-ата минута преднината на гостите стана класическа след попадение на Педро. Вилян намери испанеца пред малкото наказателно поле и той с глава вкара в опразнената мрежа. 

До края на мача нямаше повече голове и резултатът остана непроменен.

ЛЕСТЪР - ЧЕЛСИ 0:3
0:1 Алонсо 6
0:2 Алонсо 51
0:3 Педро 71

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Хут (60 - Oказаки), Фукс, Морган, Ндиди, Чилуел, Олбрайтън, Дринкуотър, Менди, Муса (71 - Грей), Варди

ЧЕЛСИ: Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Вилян (84 - Батшуай), Моузес, Матич, Азар (78 - Фабрегас), Педро (84 - Лофтъс-Чийк), Канте

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ynjww1vvmrc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/aHJQzPnoAq4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/oFkWEleDj80" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>