Челси постигна трудна победа с 2:0 при домакинството си на Хъл Сити в среща от 22-ия кръг на Висшата лига.

"Тигрите" се представиха отлично на "Стамфорд Бридж" и определено има защо да съжаляват, че не си тръгнаха поне с равенство от Лондон. Те създадоха няколко опасности пред Тибо Куртоа, а в защита играха много солидно. Голът на Диего Коста в 7-ата минута на продължението на първото полувреме обаче се оказа решаващ. В края на сблъсъка Гари Кейхил оформи крайното 2:0.

Допълнителното време беше дълго заради контузията на Райън Мейсън в 14-ата минута. Халфът получи удар в главата от Кейхил и дълго време лекарските екипи не посмяха да го изнесат на носилка. В крайна сметка това се случи, а на лицето на Мейсън беше поставена кислородна маска и се очакват подробности за състоянието му.

С успеха Челси събра 55 точки и се възползва от вчерашните резултати на манчестърските Юнайтед и Сити, Тотнъм и Ливърпул, които не спечелиха своите двубои. От конкурентите на "сините" единствено Арсенал взе 3-те точки и се намира на 2-ро място на 8 т. зад възпитаниците на Антонио Конте. Хъл пък заема предпоследната 19-та позиция с 16 т.


Мачът започна отлично за Челси и още в 1-ата минута Коста пропусна златен шанс да открие резултата. Стрелецът получи брилянтен пас в наказателното поле, овладя и стреля, но топката прелетя на сантиметри от лявата греда. После гостите демонстрираха самочувствие и разиграваха умело, а в 9-ата минута можеха и да поведат.

Тогава Хъдълстоун получи подаване пред пеналта и стреля към десния стълб, но мерникът му изневери. След четвърт час игра дойде най-неприятният момент в мача. Кейхил и Мейсън се сблъскаха и футболистът на "тигрите" остана да лежи на земята. Лекарските екипи на двата клуба се втурнаха към него, поставиха му кислородна маска и след 7-8 минути го изкараха на носилка. Впоследствие Мейсън беше сменен от Мейлър.

В средата на полувремето Луис със запазената си марка – дълго подаване, намери Азар, но белгийската звезда се засуети в решаващия момент и топката му беше отнета. В 26-ата минута Хъл създаде нова опасност пред Куртоа, след като Магуайър засече с глава, но вратарят улови. След половин час игра Маркос Алонсо можеше да се разпише във втори пореден мач, отправяйки диагонален изстрел, който вратарят Якупович успя да избие.

В следващите минути срещата продължи да бъде двуостра и в 35-ата Дейвис се измъкна и точно преди да разстреля Куртоа, защитник с жизненоважна намеса изчисти. 180 секунди по-късно Коста с прецизен пас намери Алонсо, който беше блокиран навреме от бранителите на гостите. В 40-ата минута голмайсторът на Челси успя да се разпише, но попадението му бе отменен заради засада. В 44-ата минута Куртоа демонстрира високата си класа при шут на Магуайър точно до гредата.

Логично продължението на първата част беше огромно заради контузията на Мейсън – 9 минути. В тях Челси успя да поведе. В седмата минута от добавеното време Моузес проби отдясно, пусна пас по земя и Коста с едно докосване откри резултата – 1:0!

Десет минути след подновяването на играта Челси можеше до голяма степен да сложи точка на спора, но изстрелът с глава на Коста мина над целта. В 66-ата минута Хъл можеше да изравни след хубав шут на Доусън, който Куртоа изби.

Така се стигна до 81-ата минута, когато домакините сложиха точка на спора. След центриране от фаул на Фабрегас Кейхил с глава разстреля Якупович за крайното 2:0.

Челси – Хъл Сити 2:0

Голмайстори: 1:0 Коста (45+7)

Челси: Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Моузес, Матич, Канте, Азар (71-Азар), Педро (71-Вилиан), Коста (87-Батшуай)
Мениджър: Антонио Конте

Хъл Сити: Якупович, Магуайър, Доусън, Дейвис (59-Ниасе), Робертсън, Клукас, Хъдълстоун, Елабделауи, Мейсън (21-Мейлър), Евандро, Ернандес (75-Диоманде)
Мениджър: Еди Хау

Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж"
Съдия: Н. Суорбрик
Жълти картони: Канте (Челси); Даусън, Дейвис, Роберстън (Хъл)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Yf_KU0ooC44" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>