Бърнли продължава с отличното си представяне на своя стадион "Търф Моор" във Висшата лига, след като измъкна 1:1 от големия фаворит за титлата Челси. По този начин "червените" спечелиха 29-та точка вкъщи от общо 30 т., докато "сините" не успяха да вземат втора поредна визита след 1:1 с Ливърпул на "Анфийлд".

Първото полувреме премина на един дъх и лондончани поведоха още в 7-ата минута чрез Педро Родригес, който се разписа след подаване на Виктор Моузес. После гостите пропуснаха няколко добри възможности да удвоят преднината си, а в средата на частта Роби Брейди с брилянтно изпълнение на фаул матира Тибо Куртоа за 1:1.

След почивката Бърнли изпусна златен шанс за пълен обрат, а после Челси натисна, но така и не успя да вкара второ попадение, въпреки офанзивните смени на Антонио Конте. Така Челси събра 60 т. и остава убедителен лидер с 10 т. повече от Тотнъм и Арсенал. Манчестър Сити обаче може да събере 52 т., ако утре вечер победи Борнемут като гост. Бърнли пък заема 12-та позиция.


Мачът на стадион "Търф Моор" започна шеметно за гостите и още в 6-ата минута Коста изведе отлично Азар, който обаче не успя да нанесе силен изстрел и вратарят спаси. В следващата атака обаче нямаше какво да помогне на домакините.

Канте намери Моузез, той напредна по дясното крило и с прецизно подаване между трима противникови футболисти изведе Педро пред наказателното поле. Испанският национал овладя с левия крак и с удар по земя с десния матира Хейтън за 1:0 за Челси!

В следващите минути срещата се развиваше на високо темпо и след четвърт час игра Педро се освободи от персоналния си пазач, но в решаващия момент Мий се намеси и успя да избие от краката на юношата на Барселона.

В 19-ата минута и домакините показаха зъби. Барнс получи кълбото на границата на наказателното поле, завъртя се и стреля, но близо до дясната греда. 180 секунди по-късно Аспиликуета пропусна обещаваща възможност за гол. Той беше намерен на чиста позиция, но шутът му беше блокиран.

Така се стигна до 24-ата минута, когато Матич извърши нарушение на много опасна позиция. Зад топката застана новото попълнение на Бърнли Брейди, който с фамозен удар в горния десен ъгъл не остави никакви шансове на Куртоа и възстанови равенството – 1:1!

В 37-ата минута домакините бяха близо до пълен обрат. Лоутън беше чудесно изведен по диагонала лице в лице с Куртоа, но изигра положението точно като защитник и стреля право в тялото на вратаря. Челси организира светкавична контра, при която изстрелът на Алонсо беше блокиран.

Втората част започна със страхотен шанс за Бърнли. След грешка в центъра на защитата Грей се оказа сам срещу Куртоа, но избърза с удара и белгийският национал отново се оказа последна преграда пред гола. Малко по-късно Коста се озова на добра позиция, но шутът му беше блокиран.

В следващите минути темпото на игра продължи да бъде много високо и след час игра Аспиликуета стреля от границата на пеналта над вратата. После Челси имаше териториално надмощие, но не създаваше опасности пред противниковата врата. В 67-ата минута Конте взе мерки и смени Матич с далеч по-креативния Фабрегас. Това обаче не се видя достатъчно на италианския спец и минути по-късно той смени Моузес с Вилиан, с което смени и схемата на 4-3-3.

Промените на Конте определено раздвижиха играта на лондончани в предни позиции и изстрел на Азар в 72-ата минута мина над гредата. После и Фабрегас пробва късмета си, но и неговият мерник изневери. 5 минути преди последния съдийски сигнал Педро можеше да донесе успеха за "сините", но ударът му беше много лош и премина покрай дясната греда.

До края Челси така и не стигне до нов гол и направи второ поредно равенство като гост.

Бърнли – Челси 1:1

Голмайстори: 0:1 Педро (7), 1:1 Брейди (24)

Бърнли: Хийтън, Лоутън, Кийн, Мий, Уорд, Бойд, Бартън, Уестууд, Брейди (65-Арфийлд), Грей (82-Воукъс), Барнс

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес (72-Вилиан), Канте, Матич (67-Фабрегас), Алонсо, Педро (87-Батшуай), Азар, Коста

Стадион: "Търф Моор"
Съдия: К. Фрейнд
Жълти картони: Уестууд, Лоутън, Бартън (Бърнли); Луис, Фабрегас (Челси)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rx7Nhr2gMjk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>