С голове на Педро Родригес и Диего Коста Челси за четвъртфиналите на ФА Къп. “Сините” надиграха с 2:0 Уулвърхемптън, въпреки че срещна сериозни трудности, особено през първото полувреме. Тимът на Антонио Конте не изигра един от добрите си мачове за сезона, но попадението на испанския национал в 65-та минута даде увереност на тима. Коста пък довърши Уулвс с гол в края. 

Конте даде шанс на играчи, които влизат по-рядко в мачовете от Висшата лига. Като титуляри започнаха Джон Тери и Нейтън Аке, но атаката бе атомна - Диего Коста, Еден Азар, Педро и Вилиан. В крайна сметка лондончани постигнаха целта си и продължават битката за трофея. 

Домакините започнаха много настоятелно срещата и още в 4-та минута Савил разтресе гредата след мощен удар с левачката. Халфът остана непокрит на точката на дузпата и стреля от воле, но сантиметри го разделиха от голямата цел. Малко след това шут на Вайман мина над гредата. 

Челси отговори с пропуск на Вилиан в 12-та минута. Бразилецът бе изведен с фин пас от Фабрегас, но опита да копне топката над Икеме. Вратарят на “вълците” обаче успя да се намеси добре и да спаси. 

Последва опасно центриране, при което Бегович реши да избие топката в ъглов удар, а в 21-та минута Вайман поиска дузпа за нарушение на Вилиан срещу него. Реферът Джонатан Мос обаче не реагира. Чак в края на първото полувреме се откри нова възможност пред “сините”, но удар на Диего Коста мина над гредата. 

Равностойната игра продължи и след почивката, а играчите на Антонио Конте така и не успяха да стигнат до реално положение пред вратата на Уулвс. В 62-та минута пред Коста се откри подобна ситуация, но нападателят стреля от грешната страна на гредата. Само три минути по-късно Педро вкара за Челси. След бърза атака на “сините” Вилиан достави прекрасна топка на далечната греда, където испанският национал с глава нямаше никакви колебания как да отиграе - 1:0 за Челси. 

До края домакините не намериха как да пречупят здравата защита на Челси, докато в 80-та минута Фабрегас отново пусна прекрасен извеждащ пас към Вилиан, но бразилецът отново не успя да отбележи. В 85-та минута самият Фабрегас също пропусна след бърза контраатака. 

Диего Коста сложи точка на спора в 89-та минута. Челси направи поредната добра атака, защитата на домакините не успя да изчисти една топка, която попадна точно на десния крак на нападателя. Голмайсторът на “сините” само това и чакаше и с удар по диагонала направи 2:0. 

Уулвърхемптън - Челси 0:2

0:1 Педро Родригес 65'

0:2 Диего Коста 89'

Уулвърхемптън: Икеме, Коуди, Бат, Хоус, Дохърти, Прайс, Савил (84 - Саис), Коста, Едуардс, Вайман (76 - Уилсън), Бодварсон (84 - Ронан) 

Челси: Бегович, Тери, Аке, Зума, Моузес, Чалоба, Фабрегас, Педро (73 - Аспиликуета), Вилиан (80 - Канте), Азар (86 - Лофтъс-Чийк), Коста 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kjyjvZSna3o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>