Челси не допусна изненада, но трябваше да положи сериозни усилия преди да победи подобрилия се напоследък тим на Суонси с 3:1. 

Сините доминираха, но допуснаха изравнителен гол в края на първото полувреме. През второто обаче всичко си дойде по местата и хората на Антонио Конте вече водят с 11 точки, като имат 63. 

Бимшият помощник на „Стамфорд Бридж” Пол Клемънт не успя да осигури още един добър резултат за Суонси, но все пак с 24 точки отборът от южен Уелс има добри шансове за оцеляване. 


В състава на Челси за отбелязване бе завръщането на Сеск Фабрегас, който се появи вместо Неманя Матич. Това бе единствената промяна от мача с Бърнли. За Лебедите също имаше една промяна като Уейн Раутлидж замени Нейтън Дайър. 

Още в първите секунди домакините спечелиха корнер, а след него Педро стреля малко над вратата, за да покаже намеренията на отбора си. В следващите минути обаче не се случи нещо кой знае какво и гледащият от трибуните Франк Лампард не бе особено впечатлен. 

Все пак в 16-ата минута Сеск Фабрегас бе близо до попадение, след като завърши хубава комбинация между Коста и Азар, но ударът му бе блокиран. Малко след това обаче, той все пак даде преднина на отбора си. Поредната добра атака даде възможност на Педро да асистира на халфа, който ознаменува с попадение своя мач №300 във Висшата лига. 

Попадението успокои лондончани и в 28-ата минута Фабрегас бе близо и до нов гол, след като Моузес го намери, но Фабиански се отчете с добра спасяване. Сините обаче владееха топката и контролираха нещата, като всичко изглеждаше наред за тях. 

Секунди преди паузата обаче Лебедите смълчаха „Стамфорд Бридж”. Те се възползваха от статично положение, при което Сигурдсон центрира, отбраната на Челси остави централния нападател на съперника Фернандо Йоренте свободен и испанецът се възползва, за да изравни. 

Веднага след паузата Азар стреля, но Фабиански успя да спаси. В 52-ата минута Фабрегас някак си пропусна от чиста позиция, след като стреля в гредата. Челси очаквано натисна, но гол така и не подаше. 

В средата на втората част гостите дори поискаха дузпа, след като топката се удари в ръката на Аспиликуета, който бе притиснат от Сигурдсон, но реферът даде знак играта да продължи. 

В 71-ата минута обаче, лидерът стигна до важния гол. Педро стреля по диагонала и изглеждаше, че Фабиански ще спаси, но вратарят на Суонси някак си допусна топката да се промуши под тялото му и да се окаже в мрежата за втори път. 

Уелсците така и не успяха да реагират след това, а в 83-ата минута Диего Коста ги довърши окончателно. Еден Азар подаде добре и нападателят засече от въздуха, за да отбележи хубав гол и да гарантира победата на своя тим. 

Челси – Суонси    3:1

1:0    Фабрегас 19
1:1    Йоренте 45
2:1    Педро 72
3:1    Коста 84

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес (85 Зума), Канте, Фабрегас, Алонсо, Педро (76 Матич), Азар (85 Уилиан), Коста
Суонси: Фабиански, Ноутън, Фернандес, Моусън, Олсон, Корк, Фер, Каръл (76 Аю), Раутлидж (81 Нарсинг), Сигурдсон, Йоренте