Антонио Конте постави за цел още 29 точки на Челси по пътя към титлата. Снощи Сините спечелиха срещу Суонси с 3:1, записвайки 12-и пореден успех у дома и водят с 11 точки, макар и конкурентите им да имат по един мач по-малко. 

Италианецът обаче не бърза да се радва и счита, че с 92 точки короната ще бъде гарантирана. За целта лондончани могат да изгубят 7 точки от оставащите 36 възможни, в които ще приемат Манчестър Сити, но имат трудни гостувания на Манчестър Юнайтед и Евертън. 

„Тези 11 точки всъщност са по-малко, тъй като другите отбори имат мач по-малко. Трябват ни още 29 точки, за да станем шампиони и ако успеем да ги вземем, тогава със сигурност ще триумфираме“ заяви Конте. 

„29 точки обаче са доста от 12 срещи. Необходимо е да действаме стъпка по стъпка, за продължим да работим и да бъдем отдадени“ добави италианецът, който счита, че лондончани заслужено са победили Суонси, макар и при 1:1 уелсците да имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Аспиликуета. 

„Сесар бе много близо при това положение. Двубоят не бе лесен и съм радостен, че направихме още една стъпка напред срещу опонент, който победи Ливърпул и игра силно срещу Манчестър Сити. Имахме много положения и заслужено победихме. Жалко, че получихме гол, но в крайна сметка най-важно е, че спечелихме и аз съм щастлив за футболистите“ каза още Конте.