Мениджърът на Челси Антонио Конте за пореден път показа, че има силен характер. Специалистът е хвърлил в паника всички в клуба, включително и феновете на "сините", защото е изразил готовност да си тръгне още след първия си сезон, твърди La Repubblica.

Бившият селекционер на Италия е на път да направи Челси шампион във Висшата лига, при това със смазваща разлика пред останалите. Въпреки това той имал три причини да поиска раздялата: лоши отношения със собственика Роман Абрамович, носталгия по родината и апетитна оферта от Интер.

Руският олигарх все още не е обявил на Конте каква сума ще му отпусне за летни трансфери, оставяйки го с вързани ръце за новия сезон. Освен това Антонио е поискал от боса шестима нови треньори, които да му помагат от миналото лято, но Абрамович му е взел само трима.

Конте изпитвал и силна носталгия, защото семейството му продължава да живее в Италия, а той използва всяка една възможност, за да ги вижда. 

Собствениците на "нерадзурите" от Suning Group пък дори са отправили оферта към Конте да поеме гранда от Милано след края на този сезон. Договорът на специалиста с лондончани е до 2020 година.

Припомняме, че Конте сензационно напусна Ювентус през лятото на 2014 година точно заради търкания с ръководството в момента, в който младият треньор върна "старата госпожа" на върха в Италия, налагайки безмилостна доминация.