Челси успя да постигне много важна победа с 2:1 срещу Уест Хям в лондонското дерби от 27-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Лондон Стейдиъм" в столицата.

След успеха си "сините" събраха 66 точки в своя актив и тимът има 10 повече пред втория Тотнъм и продължава да крачи уверено към титлата.

Азар откри в 25-ата минута за гостуващия тим, а Диего Коста се разписа в 49-ата минута на срещата. Крайният резултат оформи Лансини с почетен гол в 92-ата минута.


Срещата започна с добро темпо, но през първите минути и двата отбора не успяха да създадат никакви добри голови положения пред двете врати.

Диего Коста пък сякаш изглеждаше доста изолиран в предни позиции за гостуващия тим и рядко играеше с топката.

В 18-ата минута Кейхил пробва мерника си, но отправи неточен удар по посока противниковата врата.

Все пак "сините" стигнаха до попадение в 25-ата минута, което бе дело на Азар. 

Той получи страхотен извеждащ пас от Педро зад защитата и на практика излезе сам срещу вратаря, а след това вкара без проблеми топката в мрежата на домакините.

В 40-ата минута Фехули имаше добър шанс да стигне до изравнителен гол, но ударът му от 20-ина метра бе неточен и в крайна сметка премина над напречната греда.

Две минути след това гостите за малко да стигнат до втори гол. Удар на Моузес от наказателното поле бе блокиран от тялото на Кресуел, а след това Педро при добавката изстреля страхотен снаряд, но стражът на домакините се намеси великолепно.

Второто полувреме започна отлично за "сините" и в 49-ата минута Коста удвои и на практика предреши крайния изход на мача, след като засече с крак центриране на Азар. 

Малко след това Алонсо можеше да направи резултата класически, но от няколко метра прати топката малко встрани противниковата врата. 

В 63-ата минута домакините пропиляха два чисти шанса. При едната ситуация удар на Фехули бе избит от противников играч малко пред голлинията, а секунди след това Снодграс с глава не успя да прати кълбото във вратата от добра позиция. 

Няколко минути след това удар на Коста от наказателното поле бе париран по фантастичен начин от Рандолф, който извади топката в корнер. 

Все пак Лансини успя да намали в 92-ата минута, но това бе по-скоро почетен гол, тъй като за нещо повече нямаше време. Той реализира с плътен удар по земя от наказателното поле.

Уест Хям - Челси 1:2
0:1 Азар 25
0:2 Диего Коста 49
1:2 Лансини 90+2

Уест Хям: Рандолф, Рийд, Фонте, Кресуел, Нобъл (77 - Фернандес), Снодграс, Фехули, Куяте, Обианг, Лансини, Каръл

Челси: Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Фабрегас, Моузес (76 - Зума), Азар (75 - Вилян), Педро (64 - Матич), Канте, Диего Коста  

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/juJ4P4hbT2E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OwZKYEN9hGU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>