Халфът на Челси Н’голо Канте бе избран за най-добър футболист за сезона във Висшата лига в анкетата сред останалите футболисти от елита. 

Французинът, който е на път да спечели втора поредна титла, този път със Сините, изпревари съотборника си Езен Азар, както и Ромелу Лукаку от Евертън, Златан Ибрахимович (Манчестър Юнайтед), Хари Кейн (Тотнъм) и Алексис Санчес (Арсенал). 

През миналия сезон той бе в основата на сензационната титла на Лестър, а след като през лятото премина на „Стамфорд Бридж“, продължи с отличната си игра и в момента отборът има 4 точки аванс в класирането, като разликата дори бе стигнала 10 в един момент. 

„Да бъда избран от останалите играчи означава много за мен. Последните два сезона са наистина прекрасни и за мен е чест да получа тази награда“ заяви Канте по време на специалната церемония, като не пропусна да похвали съотборниците си и мениджъра Антонио Конте. 

„Хората около мен са страхотни, а мениджърът знае какво иска от нас, като успя да ни предаде манталитет на победители, така че всеки се раздава максимално“ изтъкна французинът, чийто тим е на финал и за ФА Къп. 

Очаквано за най-добър млад играч бе избран Деле Али от Тотнъм, който прави изумителна кампания. Другите номинирани бяха отново Лукаку и Кейн, както и Майкъл Кийн от Бърнли, Лерой Сане от Манчестър Сити и Джордън Пикфорд от Съндърланд.