Новият шампион на Англия Челси и Уотфорд изиграха страхотен мач помежду си, който приключи 4:3 за домакините, за които вкара и техният символ Джон Тери. 

Легендарният капитан бе титуляр и даде тон с попадението си, след което головете следваха един след друг в отложения сблъсък от Висшата лига. 

Двубоят бе без значение и за двата тима, но феновете на Сините очаквано не спряха да аплодират любимците си предвид спечелената само преди дни нова титла. 

Все пак хората на Антонио Конте стигнаха до триумф след късен гол на Сеск Фабрегас и вече имат 90 точки в актива си. Стършелите играха добре и можеха да вземат нещо, но си тръгнаха с празни ръце и остават с 40 точки. 


В състава на Челси очаквано имаше сериозни промени от предишния мач, като Джон Тери бе титуляр в мач от първенството за първи път от 11 септември миналата година. Някои младоци също стартираха, а Миши Батшуай водеше атаката. Единствено Аспиликуета и Азар запазиха местата си от предишния двубой. Изненадата за Уотфорд бе оставянето на Трой Дийни на пейката. 

Началото бе равностойно, а първото по-опасно положение бе за Челси, след като Уилиан преодоля Холебас отдясно в 3-ата минута и намери Батшуай, но той не успя да стреля добре. 

Като цяло домакините действаха по-активно, но нещо в последната третина не им достигаше, може би заради многото промени в състава, така че опасностите на Гомес липсваха, въпреки предимството на Сините. 

В 22-ата минута обаче стана интересно. Зума отклони един корнер към Тери, който реагира най-добре и успя да отбележи, може би в последния си мач на „Стамфорд Бридж“. Освен това той спази традицията, като отбеляза попадение в 17-и пореден сезон във Висшата лига. 

Уотфорд обаче изравни веднага, след като Тери се превърна в грешник. Той не успя да се справи при една ситуация в наказателното поле като отклони топката на пътя на Капу, който реализира с глава за 1:1. Това бе първото попадение за Уотфорд навън от края на януари. 

Челси продължи да играе по-добре и в 32-ата минута Азар излезе на добра позиция, но стреля неточно. Малко по-късно обаче, преднината бе възстановена. Пак след статично положение топката бе избита към Аспиликуета на границата на наказателното поле, испанецът реши да стреля и намери път през купа от играчи, за да направи 2:1 в 36-ата минута. При този резултат дойде и почивката. 

След нея головете продължиха. В 49-ата минута Аке центрира отлично във вратарското поле, където героят за титлата Миши Батшуай засече и отново се разписа, увеличавайки преднината на своя тим. 

И отново както и преди почивката обаче, Стършелите веднага върнаха попадението. Дарил Янмаат проби страхотно отляво, справи се с Аке, след като което стреля отлично в далечния ъгъл, за да върне интригата. 

След това мачът продължи да бъде двуостър с атаки и към двете врати. Аспиликуета бе близо до нов гол при един диагонален удар, но Гомес спаси. В 72-ата минута Стефано Окака замени Нианг в атаката на гостите и това се оказа страхотен ход, защото малко след това италианецът изравни. Клевърли центрира, отбраната на Челси не успя да избие и Окака вкара с изтрел от десетина метра. 

В минутите до края и двата отбора потърсиха победата. Домакините бяха по-близо до успеха, като Тери бе неточен при ново центриране, Айна не затрудни особено Гомес с удара си, а вратарят отрази удар отблизо на Фабрегас. 

В 88-ата минута обаче, победният гол бе факт. Добра работа на Уилиан завърши с отлично подаване към Сеск Фабрегас, който от границата на наказателното поле засече отлично и донесе победата. 

В добавеното време Себастиан Прьодл от гостите получи втори жълт картон и напусна преждевременно игра, а след това се стигна почти и до сбиване между играчите. Веднага след последния сигнал небето над „Стамфорд Бридж“ бе озарено от заря в честа на титлата на домакините. 

Челси – Уотфорд    4:3

1:0    Тери 22
1:1    Капу 24
2:1    Аспиликуета 36
3:1    Батшуай 49
3:2    Янмаат 51
3:3    Окака 74
4:3    Фабрегас 88

Челси: Бегович, Зума, Тери, Аке, Аспиликуета, Канте, Чалоба (79 Фабрегас), Кенеди (75 Айна), Уилиан, Азар, Батшуай (84 Педро)
Уотфорд: Гомес, Маряпа, Прьодл, Холебас, Янмаат, Бехрами, Клевърли, Капу (91 Дийни), Амрабат, Дукуре, Нианг (72 Окака)