Челси завърши сезона с убедителна победа с 5:1 над последния в класирането Съндърланд.

"Сините" финишираха сезона като шампиони с 93 точки в актива си, а "черните котки' са последни с 24 точки.

Срещата между двата отбора се игра на "Стамфорд Бридж" и бе от 38-ия кръг на английския елит.

Въпреки, че всичко в лигата вече е решено Антонио Конте заложи на силен титулярен състав противно на очакванията, че може би ще пусне доста от резервите за днешната среща.

Манкуийо откри за гостите в 3-ата минута, а домакините стигнаха до обрата след голове на Вилян и Азар в 8-ата и 61-ата минути на мача. В 78-ата минута и Педро се разписа, преди Батшуай да оформи крайния резултат с голове в 90-ата и 93-ата минути.

Отборът на домакините изпрати подобаващо и капитана Джон Тери, който бе заменен в 26-ата минута, а това бе негов мач за тима във Висшата лига.

Веднага след края на мача отборът бе коронясан с титлата. 


Срещата започна по изключително динамичен начин и в 3-ата минута гостите стигнаха до попадение чрез Манкуийо. След удар от фаул топката рикошира в стената от "сините" играчи и попадна в испанеца, който с хубав и силен удар от близка дистанция не сгреши.

В 7-ата минута Алонсо бе на косъм да се разпише, но ударът му разтресе гредата, но секунди след това Вилян успя да изравни, след като с много хубав удар от доста малък ъгъл матира противниковия вратар.

През следващите минути домакините наложиха сериозен натиск на противника си и се стигна до пропуски на Азар и Диего Коста. 

В 26-ата минута пък Тери бе заменен и бе изпратен с аплодисменти от публиката. Toй бе заменен в същата минута, какъвто номер носи на гърба си. Това бе негов последен мач с тима във Висшата лига.

До почивката нямаше повече попадения, макар че домакините пропуснаха още няколко добри шанса за гол. 

През второто полувреме домакините владееха инициативата и в 61-ата минута стигнаха до пълния обрат.

Азар бе намерен от Коста встрани от наказателното поле, а след това навлезе в него и с мощен удар от няколко метра не остави шанс на противниковия страж да реагира.

В 77-ата минута Педро вкара също попадение и така уби каквато и да било интрига за резултата в мача. 

Играч на гостите доста нескопосано игра с глава в опита си да подаде кълбото към своя страж, а испанецът овладя топката и вкара в празната врата.

В 90-ата минута Батшуай сложи край на спора, след като бе изведен сам срещу Пикфорд и също се разписа, а три минути след това оформи и крайния резултат с втори гол в мача. 

Челси - Съндърланд 5:1
0:1 Манкуийо 3
1:1 Вилян 8
2:1 Азар 61
3:1 Педро 77
4:1 Батшуай 90
5:1 Батшуай 90+3

Челси: Куртоа, Тери (26 - Кейхил), Луис, Аспиликуета, Алонсо, Фабрегас, Вилян, Моузес, Азар (71 - Педро), Канте, Коста (62 - Батшуай)

Съндърланд: Пикфорд, Лескът, О'Шей, Джоунс, Овиедо, Манкуийо, Кетърмоул, Ларсон, Родуел, Янузай (62 -  Гуч), Борини