Сеск Фабрегас ще има доста сериозна роля през новия сезон в Челси и е много вероятно дори да бъде титуляр, обяви мениджърът Антонио Конте. 

През първите месеци от миналата кампания испанецът се оказа предимно на пейката, което донесе спекулации за бъдещето му, но със силно представяне във втората част от сезона той си заслужи доста похвали. 

„Сеск е много добър играч, който освен че може да играе по-близо до защитата, спокойно би могъл да действа и като десетка зад нападателя“ коментира италианецът, който готви отбора и за завръщането му в Шампионската лига. 

„Той определено е отличен пример за останалите играчи със своята отдаденост и поведението си всеки ден по време на тренировките. Трябва да продължи по същия начин, защото работи много добре за отбора“ добави Конте. 

„Във втората половина от миналия сезон Сеск изигра доста  мачове и показа качествата си, като ни помогна да стигнем до титлата и до финала за ФА Къп. Смятам, че откакто пристигнах в клуба той се подобри много“ каза още босът на Сините, който увеличи конкуренцията в средата на терена с привличането на Темуе Бакайоко от Монако.