Челси започна с шокиращо поражение защитата на титлата си, след като падна с 2:3 от Бърнли у дома!
 
Червен картон на Гари Кейхил в началото помогна на Виненочервените да постигнат впечатляващ триумф на „Стамфорд Бридж”, въпреки че в края гостите можеха и да изпуснат успеха. 
 
Гостите се възползваха и нанизаха 3 гола още до почивката, с което постигнаха успеха, макар че трябваше да треперят в края. 
 
Алваро Мората се разписа в дебюта си за Челси, а и Сеск Фабрегас бе изгонен, за да завършат шампионите с 9 души. 

В състава на Челси дебют направи новопривлечения Антонио Рюдигер, както и младока Жереми Бога, който замени Педро. Миши Батшуай бе предпочетен в атака вместо Алваро Мората. 

 
Формацията на Виненочервените очаквано бе подчерато дефанзивна, като новите попълнения Джонатан Уолтърс и Чарли Тейлър. Джеймс Тарковски замени Майкъл Кийн в центъра на защитата, а Сам Воукс водеше нападението. 
 
Началото бе равностойно, като агресивните действия на гостите затрудняваха действията в атака на домакините, които така или иначе бяха без важни фигури. 
 
Така се стигна до 13-ата минута, когато Челси остана с чове по-малко. Гари Кейхил атакува остро с бутоните Стивън Дефур и макар и контактът да не бе много сериозен, действието на бранителя бе опасно, така че съдията му показа директен червен картон. 
 
Малко след това попадение на Воукс бе отменено заради засада, но в 24-ата минута Бърнли поведе. Лоутън центрира отдясно, а Воукс изпревари Давид Луиз и с много добър удар прати топката в десния ъгъл на Тибо Куртоа. 
 
Постепенно лондончани успяха да се окопитят и да притиснат съперника, но им липсваше острота и креативност в предни позиции, така че реални опасности за Том Хийтън липсваха. 
 
Виненочервените действаха спокойно и чакаха своя момент, който настъпи в 39-ата минута, когато те удвоиха аванса си. Левият защитник Стивън Уорд се включи в нападението, получи топката зад защитата и с великолепен диагонален удар от въздуха матира Куртоа за втори път – 0:2!
 
Катастрофата за Челси настъпи само 4 минути след това. Нова центриране отдясно сложи топката на главата на Воукс, който от чиста позиция я прати отново в мрежата на Челси – 3:0 за Бърнли!
 
След паузата Сините тръгнаха напред, а Конте пусна Алваро Мората, който първо стреля неточно, но в 69-ата минута се оказа на точното място и засече с глава центриране на Уилиан, за да върне надеждите на своя тим и да отбележи в дебюта си. 
 
Последва нов гол на испанеца, който обаче бе отменен заради тънка засада. Все пак лондончани не се отказваха, но в 81-ата минута и Фабрегас бе изгонен. Втори жълт картон прати халфа рано в съблекалнята. 
 
Въпреки това в 88-ата минута Мората отклони към Давид Луиз, който направи 2:3 и вдигна феновете на крака. Последва греда за Бърнли, а до края гостите трепереха, но все пак удържаха ценната победа. 
 
Челси – Бърнли 2:3
 
0:1 Воукс 24
0:2 Уорд 39
0:3 Воукс 43
1:3 Мората 69
2:3 Давид Луиз 88
 
Челси: Куртоа, Рюдигер, Луиз, Кейхил, Аспиликуета, Канте, Фабрегас, Алонсо, Уилиан, Бога (18 Кристенсен), Батшуай (59 Мората)
Бърнли: Хийтън, Лоутън, Мий, Тарковски, Уорд, Корк, Хендрик, Гудмундсон (75 Арфийлд), Дефур (75 Уолтърс), Брейди, Воукс