Мениджърът на Челси Антонио Конте логично не бе щастлив след загубата от Бърнли на старта на сезона, като очаквано недоволства от съдийството. 

Реферът изгони Гари Кейхил още в 14-ата минута след наистина грубо влизане, а след това Сините допуснаха 3 гола, за да загубят мача с 2:3, а и да го доиграят с 9 души, след като и Фабрегас бе отстранен. 

„Ранното изгонване на Кейхил бе ключовия момент, защото да играеш след това с 10, а впоследствие и с 9 души, не е лесно. В последните си мачове завършваме в намален състав, така че явно трябва да адаптираме нова система, за да сме готови за такава ситуация“ заяви Конте, който остана доволен от дебюта на Алваро Мората, отчел се с гол и асистенция. 

„За нас е много важно той да бъде в оптимално физическо състояние, а и да се адаптира към философията ни. Радвам се за него, тъй като влезе в мача с правилната настройка и се представи много добре, а сега трябва да продължи да работи с останалите“. 

По отношение на трансферите и липсата на широчина на състава, италианецът отказа да се оплаква. „Ние просто трябва да сме концентрирани и да действаме с това, с което разполагаме, с тези футболисти. На трансферния пазар клубът се опитва да направи възможно най-доброто. Не съм притеснен и съм готов да се боря с играчите, които имам“.