В Челси са сериозно притеснени след лошия старт на сезона и според „Мирър“ Антонио Конте планира сериозно подсилване на отбора във времето до края на месеца. 

Изданието твърди, че италианецът е набелязал трима играчи, които да подсилят всяка една линия на отбора, като общата сума за привличането им ще бъде над 130 милиона паунда. 

Върджил ван Дайк, който иска да напусне Саутхемптън, е играчът, който трябва да подсили защитата. Ливърпул също го иска, а проблемът е и че Светците поне засега твърдят, че няма да го продават. Ако все пак променят мнението си цената му ще бъде 60-70 милиона лири. 

За средата на терена името е Дани Дринкуотър. Една оферта за него вече бе отхвърлена от Лестър, но лондончани няма да се откажат и ще отправят ново предложение за халфа, който би струвал около 30 милиона, ако се стигне до споразумение. 

В предни позиции опцията е Алекс Окслейд-Чембърлейн, който има още  година от договора си с Арсенал, а и не е доволен, че прекарва доста време на пейката. Неговата цена е около 35 милиона. 

Каквото и да се случи обаче е ясно, че Челси има нужда от попълнения, тъй като в противен случай сезонът може да се превърне в огромно разочарование за шампионите.