Въпреки проблемите си Челси шокира Тотнъм и спечели лондонското дерби на „Уембли” с 2:1, за да запише първия си успех за кампанията и да покаже, че е рано да бъде отписван. 
 
Сините вкараха и трите гола, като единият от тях бе в собствената им врата. Маркос Алонсо бе големият герой разписал се на два пъти в мрежата на Шпорите. 
 
Вратарят Юго Лорис определено носи вина за загубата на Тотнъм, тъй като не се намеси както трябва при ситуацията при второто попадение. 
 
Проклятието на играят на националния стадион отново настигна хората на Маурисио Почетино, които загубиха първото си домакинство за сезона, след като през цялата минала кампания бях без поражение. 

В състава на Тотнъм Виктор Уанияма стартира на мястото на Сисоко, като партнираше на Муса Дембеле в средата на терена. Киърън Трипиър пък се завърна на десния фланг на мястото на Кайл Уокър-Питърс. 

 
Съставът на Челси бе много любопитен, тъй като заради всичките проблеми Андреас Кристенсен замени Гари Кейхил в защита. Темуе Бакайоко направи дебют в средата на терена, Моузес се завърна, а Алваро Мората очаквано бе титуляр и водеше атаката. 
 
Шампионите започнаха добре и в 5-ата минута Алваро Мората бе длъжен да вкара, но от няколко метра с глава стреля покрай целта и не успя да използва доброто центриране на Аспиликуета. 
 
Шпорите отговориха със силен шут на Хари Кейн, който Куртоа спаси. Малко след това Мората притисна Лорис при една ситуация и вратарят изрита топката в нападателя, която след това рикошира и за радост се оказа в ръцете му. 
 
Домакините владееха повече топката и удар на Дембеле отдалеч профуча над гредата. В 24-ата минута обаче Челси поведе. Маркос Алонсо изпълни по великолепен начин свободен удар и завъртя топката над стената и съответно в ъгъла на Лорис. Изпълнението определено бе фантастично. 
 
До почивката Тотнъм натисна. Удар от малък ъгъл на Кейн накара Куртоа да спасява. Ериксен подаде отлично в наказателното поле, но никой от съотборниците му не се възползва. В 42-ата минута изглеждащият като омагьосан Кейн що се отнася до мачовете през август, пак нямаше късмет, като от добра позиция стреля в далечната греда. Бен Дейвис също не успя да отбележи и така Челси се оттегли с аванс на почивката. 
 
Веднага след паузата Кейн изведе Ериксен, чийто опит обаче бе отбит, а малко след това капитанът от чиста позиция стреля неточно с глава. Тотнъм доминираше и поиска дузпа за игра с ръка на Аспиликуета в една ситуация, но реферът замълча. 
 
В същото време Сините бяха доста по-предпазливи и изчакваха момент да ударят отново на контра. Удар на Мората бе избит, а след корнер Лорис спаси изстрел на Моузес. Дебютантът Бакайоко пък стреля в гредата в 73-ата минута. 
 
Не се виждаше как Шпорите ще вкарат, когато това стана, благодарение на техния съперник. В 82-ата минута Ериксен центрира отлична, а резервата Миши Батшуай отклони с глава в собствената си мрежа за 1:1! 
 
Двубоят вървеше към равенство, когато в 88-ата минута на сцената пак излезе Алонсо. Испанецът се оказа свободен вляво на наказателното поле и стреля остро. Лорис трябваше да спаси, но допусна топката да мине близо до тялото му и оттам да се озове в мрежата – 2:1 за Челси и страхотна победа. 
 
Тотнъм – Челси 1:2
 
0:1 Алонсо 24
1:1 Батшуай 82
1:2 Алонсо 88
 
Тотнъм: Лорис, Алдервайрелд, Дайър (68 Сон), Вертонген, Трипиър (91 Янсен), Уанияма, Дембеле, Дейвис (80 Сисоко), Али, Ериксен, Кейн
Челси: Куртоа, Кристенсен, Давид Луиз, Рюдигер, Аспиликуета, Бакайоко, Канте, Алонсо, Моузес, Уилиан (78 Педро), Мората (79 Батшуай)