Шампионът Челси постигна комфортна победа над Евертън с 2:0 у дома в мач от 3-ия кръг на Висшата лига и ще посрещне спокойно паузата за международните мачове. 
 
Голове през първото полувреме и силна игра на Алваро Мората показа, че Сините не са за подценяване и те вече имат 6 точки. В същото време Карамелите остават с 4, губейки за първи път през кампанията. 
 
Хората на Роналд Куман не направиха нещо кой знае какво в предни позиции и не са печелили в Западен Лондон от 1994-а година, като и сега изобщо не бяха близо до го направят. 

За Челси Педро бе титуляр за първи път през сезона. Фабрегас се завърна след наказание, а Темуе Бакайоко и Андреас Кристенсен седнаха на пейката. За Евертън Гилфи Сигурдсон стартира предвид наказанието на Морган Шнайдерлен. Идриса Гей и Сандро преодоляха леките си травми и започнаха. 

 
Началото бе равностойно без сериозни положения преди в 9-ата минута Идриса Гей да атакува много твърдо Фабрегас. Влизането му бе много опасно, но за негово щастие реферът му показа само жълт картон. Педро опита задна ножица, но над вратата, а в 14-ата минута стреля точно, но Пикфорд спаси. 
 
Лондончани доминираха, но без да могат да стигнат до добри ситуации, след като Карамелите се защитаваха добре. В 27-ата минута обаче това се промени. Бързо изпълнен свободен удар прати топката към Мората, който много майсторски я овладя и след това я подаде леко към спринтиралия Фабрегас, който преодоля Пикфорд с прецизен изстрел в долния десен ъгъл. 
 
Мърсисайдци погледнаха към вратата на съперника в 33-ата минута, но ударът на Сигурдсон бе неточен. Домакините обаче контролираха нещата и в 40-ата минута удвоиха аванса си. Аспиликуета центрира, Пикфорд излезе, но се оказа, че закъснява и Алваро Мората с глава спокойно го преодоля, за да направи 2:0. 
 
В началото на второто полувреме Сандро бе изведен на добра позиция и опита удар, който бе блокиран и това до голяма степен се оказа и най-добрата ситуация за гостите. 
 
Последва контрол от страна на домакините, които държаха мача в ръцете си. Удар на Педро профуча покрай близката греда, а след това Пикфорд спаси удар на Моузес. Атаките на мърсисайдци така и не станаха достатъчно опасни, въпреки че в един момент притежанието на топката бе в полза на гостите и те логично загубиха. 
 
Челси – Евертън 2:0
 
1:0 Фабрегас 27
2:0 Мората 40
 
Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луиз, Рюдигер, Моузес (89 Кристенсен), Фабрегас, Канте, Алонсо, Уилиан, Педро (75 Бакайоко), Мората (78 Батшуай)
Евертън: Пикфорд, Холгейт, Кийн, Уилямс, Джагиелка (83 Ленън), Бейнс, Дейвис (46 Бешич), Гей, Сигурдсон, Сандро (62 Калвърт-Люин), Рууни