Челси очаквано започна с победа в Шампионската лига, след като се справи лесно с дебютанта Карабах побеждавайки го с 6:0 на своя „Стамфорд Бридж“. Това бе първи двубой за азербайджанския тим в надпреварата, който се превърна в болезнен сблъсък с реалността. 

Сините нямаха никакви проблеми, като контролираха двубоя и не се напъваха особено, а мениджърът Антонио Конте получи възможност да даде почивка на някои от титулярите. 

Падро, новото попълнение Дзапакоста, Аспиликуета, Бакайоко и два пъти Батшуай се разписаха за английския шампион при завръщането на Еден Азар, който записа първото си участие за кампанията. 


В състава на Челси се появи новото попълнение Давиде Дзапакоста, а Еден Азар попадна в групата. Алваро Мората отстъпи мястото си на Миши Батшуай, като извън титулярите бяха и Давид Луиз, Антонио Рюдигер и Виктор Моузес.  

Напълно очаквано Челси стигна до ранен гол, след като още в 5-ата минута при къс корнер Уилиан имаше достатъчно време да намери Педро на 20 метра от вратата, който абсолютно свободен прати топката в ъгъла. 

Попадението успокои лондончани, които продължиха да контролират двубоя, като се усещаше спокойствие от класата на домакините. В 29-ата минута Дзапакоста тръгна от своята половина, проби напред и след като изглеждаше, че ще центрира, в последния момент реши да стреля и не остави шансове на Сехич. 

До почивката нов гол не падна, въпреки че в края на полувремето Алонсо имаше шанс, но топката бе доста неудобна. В 55-ата минута обаче Фабрегас центрира отлично с външната част на обувката, който пак оставен сам не пропусна да вкара с глава за 3:0. 

Скоро след това първото си участие за сезона направи Еден Азар под бурните аплодисменти на феновете. Последва удар в гредата на Уилиан в 67-ата минута, а в 71-ата Бакайоко също се разписа, след като при удара му се получи и рикошет. 

След това дойде времето на Батшуай. В 75-ата минута белгиецът пак получи предостатъчно време, за да се прицели и реализира, а в 82-ата добави още един гол, след като се възползва от отлична работа на Дзапакоста, който отне от съперник и след  това асистира, оформяйки крайния резултат. 

Съставът на Челси: Куртоа, Аспиликуета (73 Рюдигер), Кристенсен, Кейхил, Дзапакоста, Канте (63 Бакайоко), Фабрегас, Алонсо, Уилиан, Батшуай, Педро (58 Азар)