Челси – Нотингам, мач от 3-тия кръг на Купата на Лигата в Англия, стадион „Стамфорд Бридж“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Еден Азар се очаква да започне като титуляр за първи път от началото на сезона. Белгийският национал счупи глезен през юни и в последните три мача записа игрови минути като резерва. „Еден ще започне срещата и ще видим дали ще може да издържи през цялото време“, заяви мениджърът на Челси Антонио КОнте.

Давид Луис е наказан и няма да играе в срещата, докато Педро ще получи контузия заради лека травма в крака. Твърдо аут е Дани Дринкуотър. Очаква се Миши Батшуай да започне като титуляр, а игрови минути да получат Шарли Мусонда и Кенеди.

Нотингам загуби на „Стамфорд Бридж“ за ФА Къп през 2000 и 2007 година, а от последните си четири мача в лигата има само една победа. Лиам Бридкът няма право да играе за гостите, тъй като записа минути в турнира за Лийдс.

Гледайте мача на живо в интернет ТУК!

СТАТИСТИКА

Челси и Нотингам са се срещали само веднъж в Купата на Лигата, като „сините“ печелят с 2:1 в преиграването на мача от третия кръг през 1971/1972, след като първият мач завършва 1:1. През същата година Челси стига до финала, но губи там с 1:2 от Стоук.

Челси спечели 17 от 19-те си мача срещу отбори от по-ниска дивизия в Купата на Лигата, включително победи в последните си 9 мача.

Успехът на Нотингам срещу Нюкясъл в предишния кръг е единственият за тима в Купата на Лигата срещу тим от по-горна дивизия от 1993 година насам.

Челси не се класира за 4-тия кръг на турнира само веднъж в предишните 11 сезона – след загубата с 3:4 от Нюкясъл.

Нотингам не се е класирал за 4-тия кръг след сезон 2004/2005. Миналата година загуби с 0:4 от Арсенал в 3-тия кръг.

Резултат: 3:0