Английският шампион Челси може да бъде наказан с трансферно ембарго от ФИФА заради нерегламентираното привличане на млади футболисти, гръмна вестник "Дейл мейл". Световната централа разследва "сините" от Лондон заради договори с чуждестранни футболисти под 18-годишна възраст. Все още не е ясно за кои футболисти става дума.

Това е третият подобен случай за последните осем сезона. През 2009 година ФИФА следеше лондончани под лупа заради привличането на Гаел Какута и наказа клуба с едногодишно ембарго.  При обжалването в Арбитражния съд в Лозана обаче Челси успя да се спаси. Другият случай, при който "сините" бяха пред наказание, беше свързан с контракта на Бертран Траоре. 

Както е известно, сред последните "жертви" на ФИФА по отношение на трансферното ембарго са испанските Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. И двата клуба получиха забрана да привличат нови играчи за два трансферни прозореца, но "белия балет" успя да намали наказанието си наполовина. Вестник "Дейли мейл" все пак уточнява, че вината на Челси не е толкова сериозна, колкото на двата мадридски клуба и това дава надежди на "сините", че те отново ще минат между капките.

През 2015 година пък Барселона си изпати поради същата причина и нямаше право да използва новопривлечените си играчи до януари 2016 година.