Сагата около завръщането на Диего Коста в Атлетико Мадрид е на път да приключи. Сайтът на вестник „Марка” съобщава, че след повече от 100 дни преговори Дюшекчиите са се разбрали с Челси за нападателя. „АС” също потвърждава новината. 

Очаква се веднага след като необходимите документи бъдат финализирани, нападателят да замине за испанската столица, за да премине медицински тестове, което ще стане най-късно утре. В събота обаче го чакат на трибуните за сблъсъка със Севиля от първенството. 

Според испанската медия Атлетико ще плати 55 милиона евро за футболиста, както и още 10 милиона бонус в зависимост от представянето му. Договорът му ще бъде до лятото на 2021-а година, като ще влезе в сила от 1 януари 2018-а, тъй като дотогава испанците нямат право да взимат футболисти. 

Коста само ще тренира с тима, докато получи възможност да играе, но по този начин приключва дълго продължилата сапунка относно бъдещето му. Напападателят категорично отказа да играе отново за Челси, след като бе уведомен чрез SMS от Антонио Конте, че не попада в плановете му. Той прекара цялото лято в родината си, преди наскоро да се върне в Лондон.