Алваро Мората е на път да накара феновете на Челси много бързо да забравят Диего Коста. Испанецът избухна с хеттрик, за да поведе Сините към впечатляващо 4:0 на терена на Стоук Сити в  мач от 6-ия кръг. 
 
Той откри още в самото начало, а след почивката добави още две попадения, за да гарантира третата поредна победа за Сините като гости за сезона. Шампионите са с 13 точки и продължават да вървят много добре. 
 
Грънчарите обаче остават само с 5 и за разлика от мачовете срещу Арсенал и Манчестър Юнайтед, в които се противопоставиха на фаворитите, този път нямаха никакви шансове да направят нещо. 
 
Антонио Конте направи някои промени в състава си, като остави на пейката Гари Кейхил и Сеск Фабрегас вероятно с мисъл за Шампионската лига. Стартираха Кристенсен и Бакайоко. Интересно бе, че Еден Азар също не стартира. 

Началото бе перфектно за гостите. Дълга топка от Аспиликуета прехвърли защитата на домакините и Алваро Мората се възползва, за да открие, вкарвайки 4-ия си гол за сезона и първи с крак. 

 
Попадението естествено промени първоначалните намерения на домакините, които опитаха да реагират, но без да стигнат до добри ситуации пред Куртоа. Сините пък действаха спокойно и контролираха двубоя. 
 
Така се стигна до 30-ата минута, когато грешка на Дарън Флечър беше наказана от Педро. Халфът върна лошо назад, испанецът се измъкна и спокойно реализира с удар покрай Бътланд. 
 
Веднага след това Шакири изпълни опасен свободен удар, но стената на лондончани си свърши работата и отклони. След корнер пък Чупо-Мотинг не съумя да насочи към вратата на Куртоа. Грънчарите завършиха добре първата част, но без да могат да стигнат до попадение. 
 
След почивката Стоук заигра по-добре в опит да се върне в двубоя. Джо Алън стреля неточно от въздуха, а Шакири накара Куртоа да се намесва. Чупо-Мотинг пък можеше да спечели дузпа, след съприкосновение с Гари Кейхил, но Майк Дийн не се впечатли. 
 
В 72-ата минута дойде и най-чистото положение за Стоук. Шакири намери свободния във вратарското поле Флечър, който обаче някак си пропусна да засече, а след това Мартинс-Инди стреля встрани. 
 
И това се оказа важно, защото след това Челси реши нещата. В 77-ата минута Алваро Мората тръгна от средата на терена, проправи си път до наказателното поле и стреля отлично. 
 
Малко по-късно испанецът отпразнува и първия си хеттрик в английския футбол. Асистенцията бе на Фабрегас, а нападателят реализира отблизо оставен свободен и така вече има 6 гола от началото на сезона в Лигата. 
 
Нападателят бе близо и до четвърти гол в края, но ударът му в 88-ата минута бе избит пред голлинията от Джонсън. И без това попадение обаче представянето му бе достатъчно впечатляващо. 
 
Стоук Сити – Челси 0:4
 
0:1 Мората 2
0:2 Педро 30
0:3 Мората 77
0:4 Мората 82
 
Стоук: Куртоа, Аспиликуета, Рюдигер, Кристенсен, Моузес, Канте, Бакайоко, Алонсо (58 Кейхил), Уилиан (71 Азар), Педро (68 Фабрегас), Мората
Челси: Бътланд, Джонсън, Мартинс-Инди (76 Афелай), Питерс, Алън, Флечър, Собхи, Шакири, Диуф, Чупо-Мотинг, Хесе (61 Крауч)