Челси шокира Атлетико насред Мадрид, след като спечели с 2:1 този двубой от трета група на Шампионската лига след победен гол буквално в последната секунда. 
 
Сините доминираха, но двубоят вървеше към равенство, когато дълбоко в добавеното време Миши Батшуай се превърна в герой, за да разочарова Диего Коста, който бе на трибуните. 
 
Преди това Алваро Мората бе изравнил, а Антоан Гризман бе дал аванс на Атлетико още преди почивката. С успеха Челси вече има 6 точки и гледа уверено към следващата фаза на турнира, докато испанците остават с 1. 

В състава на Атлетико нямаше изненади, като Диего Симеоне заложи на двама души в нападение в лицето на Антоан Гризман и Анхел Кореа. Гостите стартираха с трима в защита и петима в халфовата линия, а Еден Азар действаше зад гърба на Алваро Мората. 

 
Атлетико започна активно, но без да стига до добри ситуации и гостите се оказаха по-опасни в първите минути. В 6-ата Мората стреля близо до вратата, след това Азар не бе точен след самостоятелна акция и остър шут в близкия ъгъл, за да дойде и още един неточен опит на белгиеца малко по-късно. 
 
Лондончани продължиха да действат бързо и остро и в 13-ата минута удариха греда. Азар получи пред наказателното поле и стреля, получи се лек рикошет и топката разтресе лявата греда на Облак. 
 
В тези минути Дюшекчиите определено отстъпиха инициативата и изпитваха сериозни затруднения дори да задържат топката по-продължително време. В 24-ата минута Мората стреля с глава по диагонала, но Облак отново бе на място и изби над гредата. 
 
Челси продължаваше да търси гола и в 27-ата минута Азар стреля силно от 25 метра, но право в Облак, който се справи. В 36-ата домакините създадоха смут в защитата на съперника след добра работа на Кореа, но Луиз успя да изчисти и да изпревари Гризман. 
 
В 39-ата минута обаче Атлетико получи дузпа. При корнер Давид Луиз задържа съвсем откровено Лукас и реферът посочи бялата точка. Гризман стреля силно в средата на вратата и даде аванс на испанския тим противно на развоя на мача до момента. 
 
В 43-ата минута англичаните се отчетоха с още един пропуск, след като при едно разбъркване Гари Кейхил стреля от 14-15 метра, но завъртя топката над вратата. Домакините пък се разминаха с нов гол в последните секунди преди пауазата, след като Куртоа спаси удар на Коке, а при добавката Саул не успя да стреля в празния ъгъл. Така почивката дойде при аванс за Атлетико. 
 
Втората част започна с положение за домакините, когато при един дълъг свободен удар Саул успя да играе с глава, но покрай вратата. После Челси отново натисна и в 60-ата минута заслужено изравни. Азар влезе навътри от левия фланг, след което центрира към близката греда, където  Мората отклони леко с глава и вкара 7-ия си гол за сезона. 
 
Малко след това Сините трябваше да поведат. Азар не спираше да тормози отбраната на Атлетико, като този път успя да намери Фабрегас, който от отлична позиция засече покрай целта. 
 
Испанците опитаха да отговорят, но съперникът им бе добре подреден и опасен на контра. Така в 75-ата минута Мората нахлу към наказателното поле отляво и пусна топката покрай Облак, но тя премина и покрай далечния ъгъл. 
 
Домакините завършиха мача по-добре и в 84-ата минута Гризман стреля от 25 метра, но право в тялото на Куртоа. В добавеното време Хименес стреля над вратата по диагонала. 
 
Изглеждаше, че двубоят ще завърши наравно, когато дори след изтичане на добавеното време Челси вкара. След продължителна атака последва подаване пред вратата от Алонсо, където Миши Батшуай бе на точното място, за да засече отблизо и да донесе успеха на своя тим с 2:1!
 
Атлетико Мадрид – Челси 1:2
 
1:0 Гризман 40 дузпа
1:1 Мората 60
1:2 Батшуай 94
 
Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Годин, Лукас, Филипе Луис, Саул, Коке, Томас (77 Хименес), Караско (68 Ф. Торес), Гризман, Кореа (70 Гайтан)
Челси: Куртоа, Аспиликуета, Давид Луиз, Кейхил, Моузес, Канте, Фабрегас (86 Кристенсен), Бакайоко, Алонсо, Азар (82 Уилиан), Мората (82 Батшуай)