Челси опроверга слуховете, че Карло Анчелоти може да замени клубния мениджър Антонио Конте начело на първия отбор. Говорител на английския шампион нарече слуховете "изцяло неверни" за евентуална мениджърска смяна.

"Това е липса на уважение, намесвайки друг човек. Опитват се да създадат проблеми между мен, клуба и футболистите. Не обичам такива ситуации и в миналото съм казвал какво мисля за тях. Пишете за това, че клубът е готов да ме уволни. Пишете си историите за мен и футболистите, но не намесвайки друг човек (б.р. Анчелоти), защото му се налага да ми звъни и да ми обяснява, че това не е вярно. Не харесвам тези неща, това изобщо не е коректно. Аз съм в контакт с Карло, защото той е мой приятел. Беше мой треньор в Ювентус и аз го уважавам много", заяви ядосаният Конте.

Той игра под ръководството на Анчелоти в Ювентус преди около 15 години, а през миналия сезон изведе "сините" до титлата във Висшата лига. Карло Анчелоти, който беше начело на Челси в периода 2009-2011 година, загуби треньорския си пост в Байерн (Мюнхен) заради слаби резултати.