Шампионът Челси изравни постижението си за най-голяма победа през сезона във Висшата лига, след като смаза Уест Бромич с 4:0 като гост.

Два гола на клетите "дроздове" заби Еден Азар, а по един добавиха Алваро Мората и Маркос Алонсо, като нападателят се отчете и с феноменална асистенция с пета за второто попадение на белгийската звезда.

По този начин Челси нанесе четвърта поредна загуба на Уест Бромич в първенството и се изкачи на 2-ро място в класирането с 25 точки. Манчестър Юнайтед обаче може да си върне позицията в подножието на върха, ако по-късно тази вечер победи Нюкасъл на "Олд Трафорд".

Домакините от "Дъ Хоутърнс" пък вече са точно над чертата на изпадащите с 10 т., но утре вече могат да се намират в опасната зона, ако Уест Хям надделее над Уотфорд като гост.


Началото на мача не предвещаваше крайния му изход. Домакините започнаха смело и още в 5-ата минута Жозе Рондон се разписа, но голът беше отменен заради засада. После Челси натисна и след почти четвърт час Алваро Мората откри резултата. Тогава Еден Азар стреля, вратарят Бен Фостър се разтегна и изби, но при добавката испанският стрелец не сбърка за 1:0!

Само 6 минути по-късно и белгийската звезда на шампионите вкара гол. Мората с брилянтно отиграване с пета изведе Азар през сърцето на отбраната и той не сбърка, останал сам срещу стража. Този момент съкруши "дроздовете", които до края на полувремето не знаеха къде се намират и логично инкасираха още едно попадение във вратата си.

Това се случи в 38-ата минута, когато Сеск Фабрегас центрира към далечната греда от фаул отдясно на наказателното поле, там откъсналият се Маркос Алонсо от близко разстояние сложи точка на спора още преди да са минали първите 45 минути игра. Паузата дойде и при смазваща статистика в полза на гостите – 4 срещу 1 точни изстрел, 61 на 39 процента владеене на топката и 320 срещу 203 паса.

През втората част картинката на терена не се промени, но Челси забави темпото в предни позиции. Въпреки това лондончани стигнаха и до четвърти гол  след малко повече от час игра. Фабрегас с дълъг пас изведе Азар, той се пребори с Ахмед Хегази и с удар точно под горната греда направи 4:0 за действащия шампион на Англия! В 78-ата минута статистиката показваше 10 срещу 4 изстрела в полза на Челси, като Уест Бромич беше отправил само един точен шут, който по никакъв начин не затрудни Тибо Куртоа.

Уест Бромич – Челси 0:4

Голмайстори: 0:1 Мората (17), 0:2 Азар (23), 0:3 Алонсо (38), 0:4 Азар (62)

Уест Бромич: Фостър, Хегази, Еванс, Макоули, Гибс, Якоб (46-Криховяк), Бари, Ливърмор, Филипс (86-Макклеън), Рондон, Родригес (70-Бърк)
Мениджър: Тони Пулис

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Кейхил, Алонсо, Бакайоко, Канте (77-Вилиан), Фабрегас (67-Дринкуотър), Дзапакоста, Азар (71-Педро), Мората
Мениджър: Антонио Конте

Стадион: "Дъ Хоутърнс"
Съдия: Джон Мос
Жълти картони: Рондон, Якоб (Уест Бромич); Азар, Фабрегас, Мората (Челси)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KssYGq2mcoY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>