Английският шампион Челси очаквано нямаше проблеми при гостуването си на Карабах в Баку и спечели с 4:0 двубоя от група С, осигурявайки си класиране за елиминациите на Шампионската лига. 
 
Сините вече имат 10 точки и са сигурни за едно от първите две места в групата. Ранна дузпа и червен картон за играч на домакините помогнаха на хората на Антонио Конте да триумфират в Баку. 
 
Съдията също побутна гостите, чиято класа обаче така или иначе бе по-голяма и те взеха третата си победа в групата. 
 
Еден Азар и Уилиан бяха в основата на триумфа, който дойде, след като в началото имаше притеснителна ситуация за Куртоа. Челси обаче оцеля, но дори и това да не бе станало, едва ли щеше да пропусне да спечели. 
 
Иначе началото бе спокойно и добро за домакините, които в 14-ата минута удариха греда. Медведев и Ндлову комбинираха помежду си, след което топката бе пратена към Мичел, който от чиста позиция прати топката в напречната греда. 
 
Ключовият момент бе в 18-ата минута, когато Азар изведе Уилиан в наказателното поле, където бразилецът падна леко закачен от Садигов. Реферът отсъди дузпа, но и показа пресилен червен картон на футболиста на домакините, което на практика реши мача. Азар не сбърка и даде аванс на Челси. 
 
Попадението успокои гостите, които продължиха да доминират и да атакуват. По този начин в 36-ата минута се стигна и до втория гол. Педро намери Уилиан, който пък подаде на Азар в наказателното поле. Белгиецът елегантно чукна топката с пета на пътя на бразилеца, който нямаше проблеми да реализира. 
 
До почивката Педро направи страхотен пробив между няколко съперници и спечели свободен удар, но Уилиан прати топката на метър от вратата. Паузата обаче така или  иначе дойде при добър аванс за лондончани. 
 
След нея ситуацията не се промени особено, след като англичаните бяха уверени, че няма как да не спечелят. Може би и заради това не атакуваха с кой знае каква амбиция. 
 
Домакините пък действаха смело и поглеждаха към вратата на Куртоа, след като успяха да задържат по-дълго топката, но без да стигнат до чисти положения. В 65-ата минута Азар бе близо до втория си гол в мача, но Сехич спаси удара му. 
 
Малко след това Мората реализира след пас на Аспиликуета, но съдията не призна гола поради засада. В 71-ата минута обаче, Уилиан спечели нова дузпа, след като Медведев го дръпна в наказателното поле. Фабрегас трябваше да изпълни на два пъти, но така или иначе се справи и направи 3:0. 
 
Мората накара Сехич отново да се намесва, след като гостите засилиха натиска, а в 85-ата минута Уилиан оформи крайния резултат след страхотен удар и направи победата още по-убедителна. 
 
Карабах – Челси 0:4
 
0:1 Азар 21 дузпа
0:2 Уилиан 36
0:3 Фабрегас 73 дузпа
0:4 Уилиан 85
 
Карабах: Сехич, Медведев, Куба, Садигов, Аголи, Гарайев, Гериер (81 Юнусадзе), Мичел, Ричард, Мадатов (46 Диниев), Ндлову (85 Соса)
Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луиз, Рюдигер, Дзапакоста, Канте (75 Дринкуотър), Фабрегас, Алонсо (58 Кейхил), Уилиан, Педро, Азар (66 Мората)