Левски твърдо държи финалната среща за купата на България с Черно море да е в Стара Загора, а не в Бургас или Ловеч, съобщава "Труд".

От Черно море обявиха, че приемат всяко място, стига да се играе на 24 май, а не на 28-и, както е по програма. Ловеч засега не иска двубоя.

Левски също не желае Града на люляците заради ужасните отношения между „сините“ ултраси и местната полиция. „Герена“ твърдо отказва и Бургас, защото е близо до Варна и много далеч от София, а на мача се чакат десетина хиляди запалянковци от столицата.

По подобни причини „сините“ приемат, че не е джентълменско да се играе на националния стадион. Докато Стара Загора е на удобно място за двете агитки. Засега никой не се противопоставя твърдо на варианта със стадиона на Берое.

Има обаче условие „препъникамък“ от полицията. Причината - арената не е изрядна откъм зони за равностойно разделение 50:50 за публиката на Левски и Черно море.

Хората на реда изрично настояват, ако мачът е в Стара Загора, зоните за фенове да се оформят според условията за охрана. В такъв случай единственият изход е „моряците” да приемат техните привърженици да получат двойно или тройно по-малко места на стадиона.

От практична гледна точка едва ли ще е проблем, защото е ясно, че „сините“ ще бъдат в пъти повече от варненци.

Още не е отпаднала възможността и за пренасрочване на финала. Най-оригиналният вариант предвижда мачът да е на 24 май, неделя, а двубоите от предпоследния кръг, вместо да се играят във въпросния уикенд, да минат за сряда (27-и) или четвъртък (28-и).

По наредбата в последните два тура всички дуели трябва да бъдат в един ден и час. Всъщност тогава в долната половина на класирането едва ли още ще има интрига.