Берое работи усилено по намирането на нов централен нападател. Заралии са набелязали още един футболист за този пост. Става въпрос за играча на Черно море Георги Божилов.

Неговият договор с моряците изтича през юни и от „Тича“ засега нямат намерения да му предлагат нов.

Самият футболист също имал желание да смени обстановката. Той е в тима от Варна от началото на 2010 година. Преди това Божилов рита за Локомотив Пловдив, Черноморец и Нефтохимик.

Старши треньорът на заралии Петър Хубчев е склонен да привлече нападателя, който ще излезе без пари на клуба. В плановете на специалиста за атаката е още футболистът на Киево Радослав Кирилов, Димитър Алексиев от Хасково и още един от Черно море - Иван Коконов.

Последният обаче е по-близо до преминаване в Левски. През лятото Берое се очаква да освободи Станислав Костов, който има само един гол за първенство и е далеч от желаната форма. Хубчев все още се колебае за Жуниор Мапуку.

Липсата на постоянство у нападателя от ДР Конго сериозно притеснява наставника на зелено-белите. Поради слабото представяне на Костов и Мапуку треньорът често използваше Георги Андонов на върха на атаката.