Черно море извъртя 1:1 с Динамо Минск във втория квалификационен кръг в турнира Лига Европа. Срещата се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград пред около 3000 зрители. 

Варненци откриха чрез Матиа Курьор в 11-ата минута, но гостите се добраха до равенството чрез Сергей Политевич в 72-ата минута.

Така вицешампионът на Беларус ще има предимството на отбелязан гол на чужд терен на реванша през следващата седмица в Минск.


Мачът започна с натиск на гостите и атаки към вратата на сръбския вратар на варненци Александър Чанович.

В 5-та минута черногорският национал на Динамо Фатош Бечирай отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но след рикушет в защитник на домакините топката излезе в ъглов удар.

Малко по-късно арменецът Артур Едигарян също отправи опасен далечен удар. Варненци откриха резултата при първото си положение.

В 11-та минута след изпълнение на тъч защитник на гостите изби лошо топката с глава, Матиас Курьор я спря с гърди, напредна и от няколко метра изпрати топката в мрежата на Александър Гутор - 1:0 за Черно море.

Полузащитникът от Мартиника Матиас Курьор в 119-та минута на финала за купата на България вкара победния гол срещу Левски и осигури участието на варненци в турнира Лига Европа.

Това бе последният гол за Черно море за миналия сезон, а сега Курьор отбеляза и първия гол в официален мач на отбора от Варна за новия сезон.

В 41-та минута вратарят на варненци Александър Чанович спаси сигурен гол. Фатош Бечирай бе изведен сам и стреля в левия ъгъл, на Чанович с отличен плонж и рефлекс успя да избие с лявата си ръка топката в ъглов удар.

В началото на второто полувреме Матиас Курьор бе близко до втория си гол в мача, но ударът му със страничан ножица от няколко метра мина край страничната греда на Александър Гутор.

В 72-та минута отборът на Динамо изравни резултата. След изпълнение на ъглов удар капитанът на гостите Сергей Политевич с глава от десетина метра изпрати топката в мрежата на Александър Чанович - 1:1.

До края на мача нямаше особени опасности и пред двете врати и последният съдийски сигнал на германеца Тобиас Щийлер прозвуча при резултат 1:1.

Черно море - Динамо Минск 1:1

Голмайстори:

1:0 Курьор (11)
1:1 Политевич (72)

Черно море: Чанович, Венков, Станчев, Кулибали, Клок, Бургхард, Бурабия, Паланков, Райков, Курьор, Бижев

Динамо Минск: Гутор, Витус, Политевич, Бангура, Бегунов, Биков, Корзун, Артур Едигарян, Адамович, Расадкин, Бечирай