Лудогорец стигна само до равенството 1:1 при домакинството си на Черно море и записа нова издънка този сезон.

Все пак "орлите" поведоха еднолично в класирането с 20 точки, но още утре могат да бъдат свалени от първото място от Литекс или Левски, които играят помежду си. Черно море е твърдо в средата на класирането с 15 точки.

Варненци поведоха в резултата чрез гол на Матиа Курьор в 46-ата минута, но шампионите се добраха до точката след попадение на Клаудиу Кешеру в 55-ата минута.

Като цяло срещата бе динамична и зрелищна, с множество положения и пред двете врати, спорно съдийство, здрави единоборства и в крайна сметка двата отбора заслужено си врътнаха равенство и си поделиха по точка.


Черно море влезе по-остро в мача и първите голови положения в мача бяха за тях, създадени от Бурабия в 5-ата минута и от Живко Петков.

В 16-ата минута обаче Кешеру пропусна да се разпише, след като беше изведен сам срещу Китанов след грешка във варненската защита, но вратарят на гостите спаси. Две минути по-късно румънският нападател на шампионите от фаул тресна страничната греда.

В 21-ата минута гостите пропуснаха отлична възможност, като Симеон Райков центрира, Матиа Курьор стреля с глава в аут, а Моци задържа Живко Петков с ръце. Само пет минути по-късно обаче домакините искаха дузпа, но тв-повторенията показаха, че Венков не е играл с ръка.

Венков спаси още един път вратата на моряците до края на тази първа част, след като в 36-ата минута се хвърли самоотвержено и спаси удар на Джонатан Кафу от 3 метра.

Черно море поведе в 35-ата секунда на второто полувреме, след като Даниел Георгиев пусна пас през центъра, Натаниел от домакините се оказа прекалено къс с шпагата, за да отклони топката и тя попадна в Курьор, който прехвърли вратаря Борян за 0:1.

Радостта на домакините обаче трая само 10 минути, като в 55-ата Клаудиу Кешерю изравни след пробив и подаване на същия Натаниел от ляво. Кешерю се освободи от залепилия се зад гърба му Кулибали и вкара за 1:1.

В 64-ата минута лудогорци можеха да стигнат и до пълен обрат, но комбинацията между Натаниел и Кешерю този път не сработи. Натанаел центрира отново от левия фланг и намери Кешеру в наказателното поле.

Румънецът стреля с глава, Мамуту Кулибали увисна, но Китанов спаси. Само две минути по-късно и гостите се разминаха с гол.

В последните 10 минути от мача обаче събитията бяха основно в половината на гостите, а вратарят Китанов няколко пъти показа класа със спасяванията си.

Лудогорец (Разград)- Черно море (Варна) 1:1

Голмайстори:

0:1 Матияа Курьор 46

1:1 Клаудиу Кешерю 55

Лудогорец: Милан Борян, Йордан Минев, Георги Терзиев, Козмин Моци, Александър Василев (46- Върджил Мисиджан), Светослав Дяков (65- Джоди Лукоки), Андрей Препелица, Натаниел Пимента, Марселиньо, Джонатан Кафу (46- Абел Анисе), Клаудиу Кешерю

Черно море: Георги Китанов, Даниел Георгиев, Мамуту Кулибали, Михаил Венков, Стенио Жуниор, Тодор Паланков, Мехди Бурабия, Марк Клок, Симеон Райков (88- Педро Еуженио), Матиа Курьор (90- Андреас Васев), Живко Петков (79- Вилиан Бижев)