Треньорът на Черно море Никола Спасов заяви, че "моряците" са заслужавали победата срещу Литекс.

Двата отбора завършиха наравно 1:1 в първи мач от 18-ия кръг на "А" група, игран във Варна. През повечето време домакините диктуваха събитията на терена, но вратарят на ловчалии Винисиус Баривиейра спаси няколко положения.

"Поздравявам момчетата, че направиха най-добрия си мач у дома, първото полувреме беше равностойно, през втората част надиграхме Литекс. Съжалявам, че не спечелихме 3-те точки, стана добър и интересен мач, нека има повече такива двубои", заяви Спасов.

"Важни са тези точки в края на годината, искаме да натрупаме повече точки, на нас ни беше по-лесно така, след като Литекс играха с нова схема", коментира още наставникът на Черно море. "Не мога да кажа, че са ни подценили, трябва да питате треньора на Литекс. Те имат много равностойни и качествени футболисти, нормално е, в определени мачове могат да използват различни състезатели".

"Лошо стечение на обстоятелствата с контузията на Жиньо. Литекс може да ни вкара гол, ние също можеше да вкараме втори и трети гол. Не трябва да се притесняваме от получаването на голове, трябва ние да вкараме повече. Във всеки мач играем за победа", завърши Спасов.