Черно море е на път да осъществи първи сериозен трансфер, като привлече чешкия вратар Войтех Щром, пише "Меридиан мач". Високият 192 сантиметра вратар е роден на 3 май 1988 година и вече е до­говорил личните си условия с „моряци­те". Той ще премине медицински прегле­ди тези дни и ако всичко е наред, ще подпише договор и на 9 януари ще за­почне подготовка с новите си съотбор­ници.

Щром за последно е пазил на ти­ма Карвина и е пре­минал през Оломоуц и Баник. Така чеш­кият исполин трябва да замени сънарод­ника си Пржемислав Коварж, който бе сред любимците на треньора Георги Иванов.

В дните около Но­ва година станаха ясни и контролите на Черно море, кои­то ще отборът ще изиграе в Гърция. Проверките ще бъ­дат пет и първата ще е срещу третодивизионния местен Аризеа на 21 януа­ри. Четири дни по-късно „моряците" ще премерят сили с Кардия, на 28 януари съперник на варненци ще бъде вто­рият отбор на ПАОК, на 31 януари двубоят ще е с Ираклис. Последни­ят спаринг е с Арис на 2 февруари. Тре­ньорът на Черно мо­ре Георги Иванов събира футболисти­те на 9 януари.