Черно море започна днес подготовка за пролетния дял от първенството. До 19 януари тимът ще се подготвя във Варна. Вторият етап на подготовката на тима ще е в Гърция от 20 януари до 3 февруари. 

По време на лагера там Черно море ще изиграе 5 контроли, съобщи наставникът на варненския тим Георги Иванов. На 21 януари Черно море среща Аридея. На 25 януари тимът ще срещне Верия, а три дни по-късно - ПАОК. На 31 януари отборът на Черно море среща Ираклис, а последната проверка на гръцка земя е на 2 февруари срещу Арис. Според Иванов условията, които предоставя Гърция за подготовката, са добри. Третият етап от подготовката преди първия пролетен кръг ще е във Варна, като се предвижда тимът да изиграе още една контрола преди първия си мач срещу ЦСКА.

"Надявам се на ползотворна подготовка, времето малко ни затруднява. Сега ще тренираме на базата на "Спорт палас". Първият етап десет дни, в които ще се наблегне на физическата подготовка, защото на снега няма как да се тренира", коментира специалистът.

Искаме да вземе още един футболист, каза още треньорът. Той обясни, че става въпрос за българин, с когото клубът е в преговори. Наставникът отказа да съобщи на какъв пост играе футболистът. На този етап няма да правим други трансфери. В подготовката ще се включат и юноши на клуба. Иванов изрази надежда юношите, които са в мъжкия отбор, от месец на месец да показват по-добро ниво и ако може някой от тях да се наложи в първия отбор. Иванов коментира още, че на този етап на отбора не му е необходим нападател. За Николай Минков и Илиян Неделчев Георги Иванов има идея да бъдат изпратени да поиграят в друг отбор за шест месеца, за да понатрупат мачове. Имаме 25 души с юношите, на всички ще се даде шанс всеки да покаже качествата си, посочи треньорът.

Ще се мъчим и ще се борим да стигне до третото място, независимо че всички мачове играем на чужд терен, каза още Иванов. Заради това, че няма да играем на "Тича" целите ни не се променят - ще опитаме да направим всичко възможно да стигнем за Купата на България колкото може по-далеч и за първенството ако можем да се преборим за тройката, обобщи Иванов.