Играчите на Лудогорец оставиха един рекорд зад гърба си в реванша с Литекс и очакват да свалят друго от големите постижения на БГ футбола в предстоящите мачове.

Срещу ловчанлии за Купата „орлите" записаха две победи с общ резултат 11:0, докато досегашното най-драстично надмощие в полуфинал бе 10:0. То бе регистрирано през сезон 1993/94, когато Левски бие Марек със 7:0 и 3:0, а Петьо Александров реализира хеттрик.

В двубоя с Черно море шампионите могат да скъсят още рекорда от 120 гола на ЦСКА във всички турнири през сезон 1971/72. В момента Лудогорец изостава с 5 попадения, а има още цели 7 мача за първенство и финал за Купата.
 
Преди гостуването на Лудогорец, капитанът на Черно море Георги Илиев се опита да внесе спокойствие сред съотборнциите си. 

„В такива мачове нямаме какво да губим, а можем само да спечелим. Преди началото на шампионата целта пред отбора беше да влезем в шестицата. Изпълнихме я. Сега е нормално да си поставим цел да се класираме и за европейските клубни турнири, но това не трябва да е болна амбиция или фикс-идея на всяка цена".

"Надявам се в понеделник да изпитаме удоволствие от играта, да има спортна злоба и хъс, но всичко това да не прераства в излишно напрежение”, каза Георги Илиев. 
 
За предстоящия мач аут е Тодор Паланков, който изтърпява наказание от два мача за натрупани девет жълти картона.