Локомотив Пловдив спечели с 2:1 домакинския си мач срещу Черно море и се изкачи на четвъртото място в Първа лига. „Железничарите” получиха гол още в първата минута след бърза атака на „моряците” и дебютно попадение на Николай Минков.

Капитанът Мартин Камбуров обаче изравни в 18-ата минута, а влезлият като резерва Дино Мартинович направи обрата пълен в 69-ата, като това бе пета поредна загуба за Черно море.


Още с първия съдийски сигнал гостите се хвърлиха в атака, Николай Минков получи отляво и с далечен диагонален шут шокира „железничарите” в 26-ата секунда на мача.

Вместо да се възползват от момента „моряците” приеха играта в своята половина и оставиха Локомотив да се съвземе от неприятния старт на двубоя.

В 7-ата минута Мартин Камбуров изпълни фаул и с плътен удар насочи към горния ляв ъгъл, вратарят на Черно море обаче с плонж изби.

В 18-ата Горанов центрира в пеналта на гостите, Везалов овладя и стреля, но Емил Михайлов спаси. Капитанът на Локомотив Мартин Камбуров обаче направи точна добавка и върна паритета.

След изравнителния гол темпото на игра спадна и до края на полувремето нямаше интересни ситуации пред нито една от двете врати и резултатът се запази непроменен.

След почивката Черно море започна по-добре, но не успя да задържи много инициативата.

В 54-ата Камбуров се сблъска с бранител в близост до пеналта, Бакалов пое на линията на наказателното поле и фитнира противников футболист, но вместо да нанесе удар подаде наляво за включващия се Дани Кики, който завърши атаката неточно.

В 69-ата минута резервата Дино Мартинович получи от Бакалов и с удар в далечния ъгъл направи обрата пълен.

При центриране в наказателното на Черно Море Пламен Николов вместо да изчисти се наведе и остави Бакалов да отклони, но футболистът на Локомотив не уцели вратата. Действието на Николов вбеси вратаря Михайлов, който скочи да се кара на колегата си.

В последната минута на редовното време Мартин Камбуров направи добър пробив отляво, но не можа да вкара втория си гол в мача, така срещата завърши при резултат 2:1 за домакините.

Локомотив (Пловдив) - Черно море 2:1
0:1 Минков 1'
1:1 Камбуров 18'
2:1 Мартинович 69'

Локомотив: 1. Пиргов, 71. Крумов (20. Серджо 46'), 6. Котев, 15. Везалов, 14. Горанов, 17. Траянов, 39. Умарбаев, 10. Марчев, 9. Кики (77. Мартинович 62'), 11. Камбуров (к), 27. Бакалов (4. Йефтовски 78')
Старши треньор: Войн Войнов

Черно море: 33. Михайлов, 3. Георгиев, 5. Станчев, 17. Костадинов (13. Коконов 46'), 21. Русев, 22. Николов, 29. Кузма, 66. Хлюпик (77. Пируло 72'), 73. Сукуп, 97. Минков (70. Балджийски 58'), 98. Йосков
Старши треньор: Георги Иванов