Сигурните нови футболисти, които са подписали договор с Черно море, са Илиас Хасани, Орлин Старокин, Мариян Огнянов, Георги Божилов и Атанас Зехиров, съобщи днес при началото на подготовката на отбора треньорът Георги Иванов.
 
Той уточни, че в следващите дни се очаква Витиня да си оправи нещата с Лудогорец и да подпише с Черно море.
 
"Търсим вратар, централен нападател и ляв външен халф", каза Иванов.

Той добави, че футболисти за тези постове ще се търсят както от България, така и от чужбина. Наставникът каза още, че ще продължи да разчита и през новия сезон на юноши, но всеки трябва да си заслужи мястото. Иванов призна, че има интерес към Александър Цветков, който тези дни е отказал на Левски.
 
"Има от чужбина запитвания за него, но още няма нищо сигурно, ще изчакаме да видим какво ще се случи", допълни Иванов.
 
Според него до края на месеца ще е ясно дали Цветков ще остане в Черно море или ще бъде продаден. Той уточни, че Цветков е пуснат в почивка до 20 юни.

По време на лятната подготовка Черно море ще изиграе пет контроли. Първата е с Левски на 20 юни, на 23 юни варненският тим среща Берое в Банско, на 27 юни е третата проверка срещу Септември и на 30 юни в София с израелския Бней Яхуда. Официалното представяне на отбора ще бъде на 8 юли във Варна, като след него Черно море ще изиграе последната си проверка срещу Добруджа.
 
Черно море ще се подготвя във Варна три дни, след което отива на лагер в Банско до 30 юни. Последните две седмици преди старта на първенството отборът ще се готви във Варна.
 
"Смятам, че Черно море е клуб с традиции и всяка година трябва да се бори за Топ 6 и това е първата цел", коментира още Иванов.
 
"Тази година ще направим всичко възможно, ако можем да влезем в евротурнирите, защото в крайна сметка това ни е целта и затова събираме всички тези футболисти", допълни наставникът и уточни, че по тази причина футболистите се селектират внимателно.