Черно море приема днес Етър с единствената мисъл да вземе победа, с която да спре свободното си пропадане от последния месец. Моряците са в серия от четири поредни загуби, а Емануил Луканов, който ще води тима в този мач, вече посочи рецептата за излизането от дупката - трите точки.

Основната негова цел в часовете до срещата беше да свали, колкото позволява времето, напрежението от футболистите и те да излязат възможно най-спокойни срещу виолетовите.

Дали е успял да го постигне, ще се види по време на самия двубой. Мачът със сигурност крие много рискове за варненци, тъй като евентуален нов провал би ги затормозил изключително много и би поставил под сериозна въпросителна класирането им в Топ 6.

Очаква се Луканов да заложи на обичайния състав и да не рискува с кардинални промени. Едва ли ще има нововъведения и в игровата схема на тима, тъй като между провала с Монтана за купата и срещата с Етър моряците имаха точно две тренировки, едната от които възстановителна.

След изтърпяно наказание в състава се завръща Цветелин Чунчуков. От групата отпаднаха защитниците Ертан Томбак и Илия Миланов. Сред 18-те ще е пак капитанът Георги Илиев, който не пътува за визитата на Монтана за купата.

Любимецът на феновете на моряците стана вчера татко за трети път, след като неговата половинка Михаела му роди прекрасен син. "Мачовете за първенство са по-различни от тези за купата. Периодът, през който преминаваме, не е позитивен. Излизането става с мачовете, търсейки победата срещу Етър", каза Луканов след поражението от Монтана.