Черно море се изкачи на четвърто място в генералното класиране на Първа професионална футболна лига на България, след като победи с 2:1 Витоша като гост в първи мач от 14-ия кръг. Варненците са с актив от 21 точки, колкото има и Ботев, но "моряците" са с победа от директния мач срещу пловдвичани, спечелена с 2:1 в средата на август.

Мачът започна с две опасни атаки на Витоша, при които Георги Амзин не успя да се разпише, а Черно море поведе в 33-та минута. Георги Илиев влезе отляво в наказателното поле и центрира почти от аутлинията, а Мариян Огнянов засече топката с глава за 1:0. "Моряците" обаче не успяха да запазят аванса си до края на полувремето, след като в първата минута на добавеното време Даниел Пеев се разписа от пряк свободен удар за 1:1.

Черно море поведе с 2:0 в 55-та минута, когато центриране отдясно затрудни максимално защитата на Витоша, а топката стигна до Мариян Огнянов и той вкара с крак втория си гол в мача.

Витоша получи отличен шанс да изравни в 87-та минута, но пропиля шанса си за точка. Даниел Пеев влезе с топката в наказателното поле и подаде на Амзин, който обаче стреля във вратаря Емил Михайлов. Секунди по-късно и Николай Христозов пропусна да се разпише от много удобна ситуация. Бистричаните загубиха срещата и останаха само с две точки през сезона.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=0626c34d12" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Витоша - Черно море 1:2 

0:1 Мариян Огнянов 33
1:1 Даниел Пеев 45+1
1:2 Мариян Огнянов 55

 

Витоша: Християн Василев, Румен Гьонов, Венцислав Бонев (64-Ивайло Лазаров), Георги Амзин, Радко Мутафчийски, Димитър Панталеев (77-Четин Садула), Петко Цанков (48-Тодор Гочев), Николай Христозов, Даниел Пеев, Стефан Христов и Китан Василев.

Черно море: Емил Михайлов, Александър Цветков, Амаду Сукуна (90-Николай Минков), Александър Александров, Мартин Костадинов (40-Антон Огнянов), Атанас Зехиров, Илия Миланов, Георги Русев, Мариян Огнянов (87-Марек Кузма), Орлин Старокин и Ондрей Сукуп.