Черно море излиза днес срещу Дунав с идеята да запише трета поредна победа като гост в Първа лига.

В предните си две визити моряците надиграха Локомотив (Пловдив) и Витоша (Бистрица). Оптимизмът в лагера на клуба е породен от факта, че през този сезон отборът се представя много по-успешно далеч от Варна, отколкото на своя стадион.

За последно варненци имаха подобна успешна серия на чужд терен през пролетта на 2015 г. Тогава те взеха четири поредни победи като гост срещу Локомотив (Пловдив), Марек, Хасково и Славия, но в мачове без особено значение, които бяха част от втората шестица.

Треньорът Емануил Луканов обаче отново трябва да се справя с много кадрови проблеми при окомплектоването на състава си. Заради редицата от контузени футболисти той успя да събере група от едва 17 човека. От тима отпадна словашкият нападател Марек Кузма, който не успя да се възстанови от травмата, която го измъчва, и така Луканов може да разчита само на един щурмовак в лицето на Амаду Сукуна.

По всяка вероятност заради ограничения избор наставникът ще заложи на същия стартов състав, който в миналия кръг загуби у дома от Верея.

От своя страна пък новият наставник на домакина Дунав - Малин Орачев се надява днес да запише първа победа начело на тима.

При дебюта си той измъкна 1:1 от Берое в Стара Загора. Тогава попадението бе дело на Мирослав Будинов. Именно от нападателя се очаква да поведе драконите отново напред, както го направи миналия сезон. Тогава той вкара 10 гола. Четири от тях бяха през есенния дял. Толкова има нападателят и към днешна дата, като до края на годината сметката му може да набъбне.

Орачев се надява, че пробуждането на Будинов, който преди мача с Берое бе вкарал за последно на 10 септември (2 гола) при 3:0 над Витоша в Русе, ще продължи.

Старши треньорът, който ще дебютира днес пред феновете в Русе, няма да може да разчита само на трайно контузения халф Красимир Станоев. Очаква се Малин Орачев да заложи на състава от визитата на Берое.