Черно море ще изиграе 6 контроли по време на зимната подготовка. Половината от проверките ще бъдат във Варна, останалата част от лагера е в Анталия, стана ясно на извънредна пресконференция на "Тича".

Съставът се събира на 7 януари от 14 часа и ще тренира в морския град до 24 януари, когато е предвидена и учебна игра, най-вероятно с дублиращия отбор.

На 25 януари "моряците" заминават на лагер в Анталия, където ще бъде и вторият етап от зимната подготовка. Там са предвидени мачове с 3 тима: Домжале (Словения), Карабах (Азербайджан) и Пандури (Румъния).

"Настоявах противниците ни да са от първа дивизия, независимо от коя страна", уточни треньорът на Черно море Никола Спасов.

Лагерът в Анталия ще продължи до 6 февруари. След това Черно море се прибира във Варна, където ще има още 2 мача - на 11 февруари с Дунав (Русе) и на 14 февруари с Добруджа.

Тимът търси само десен защитник и ляво крило, защото напуснаха футболисти, заемащи тези постове - съответно Сашо Александров и Димо Атанасов.

Търсят се само свободни агенти, а Никола Спасов от няколко дни проверява наличните оферти, като няма претенции дали ще вземе българин или чужденец.

Това са постовете, за които ще бъдат привлечени футболисти. При необходимост "моряците" ще трябва да се адаптират към функциите на своите отсъстващи колеги.

Контузените Бакари и Даниел Георгиев се възстановяват и ще участват в зимната подготовка. Ако всичко върви добре, те могат да играят в първите срещи напролет.

До края на полусезона в А група остават точно 3 мача и в тях Никола Спасов търси 3 победи.

"Не искам да правя сметки, какво става ако другите сбъркат. Нашата цел са 3 победи в 3 мача, после ще изчисляваме. Иначе формата на "А" група, е меко казано, неособено сполучлива".

"Защото във втората шестица се обезсмислят мачовете от пролетта. Играем и за топ 6, и за финал в купата на България. Естествено, че и на мен, и на момчетата, им се участва в европейските клубни турнири", завърши Никола Спасов.