ЦСКА - Литекс, шести кръг на "А" група, стадион "Васил Левски", 21.00 ч., пряко в Gol.bg.

Групата за мача:

Вратари: Райс Мболи и Здравко Чавдаров

Защитници: Костадин Стоянов, Павел Виданов, Румен Трифонов, Джузепе Акуаро

Халфове: Тодор Янчев, Борис Галчев, Коста Янев, Маркиньос, Грегъри Нелсън, Александър Тонев, Уилям Тиеро, Спас Делев, Томи Костадинов и Лукас Трекаричи

Нападатели: Килиън Шеридън, Димитър Илиев и Кристиан Тибони.

Контузени: Йордан Минев, Фабрицио Грило, Апостол Попов, Марко Еспозито, Мартин Дечев, Николай Манчев, Атанас Зехиров

Наказани: няма

Прогноза на Gol.bg:

Вероятен състав: Мболи, Виданов, Акуаро, Янчев, Стоянов, Тиеро, Галчев, Нелсън, Делев, Маркиньос и Шеридън

Прогноза: ЦСКА е длъжен да постигне първата си победа в първенството над сериозен отбор, какъвто е този на Литекс. Настроението при армейците трябва да е с повишен заряд, след като те успяха да запишат няколко поредни успеха и да се класират за групите на Лига Европа.

Очакванията са червените най-сетне да покажат добра игра, да победят и да зарадват изстрадалите си фенове. Трябва обаче да се отбележи, че Литекс не е никак случаен отбор и дори може да си тръгне с трите точки от София, още повече, че Любо Пенев ще води отбора.

Този мач ще е дебют за Пенев начело на оранжевите и той ще се постарае да отмъсти на "Титан"-ите, задето го изхвърлиха от ЦСКА. Ловчанлии са много балансиран, опитен и можещ отбор и нищо чудно да вземат своето, като се има предвид изключително слабата и несигурна защита на армейците.

Прави впечатление, че сред 18-те футболисти на ЦСКА попадна новото попълнение Лукас Трекаричи. Така освен Райс Мболи и новата десетка на "армейците" ще може да направи официалния си дебют за „червените”. Все още не се знае дали Гьоре Йовановски ще изненада докрай и ще пусне Трекаричи като титуляр.

Феновете на ЦСКА имаха възможност да се запознаят с качествата на футболиста по време на контролата с Ботев Криводол във вторник. В групата за мача с Литекс се завръщат и двама футболисти, които лекуваха травми. Това са Костадин Стоянов и Уилям Тиеро.

Стоянов може да играе за първи път от момента, в който бе отстранен от първия отбор от предишния треньор Павел Дочев. Все някога ЦСКА трябва да победи силен отбор и може би това време е настанало. Това ни дава право да дадем победа за армейците, макар и тя да дойде много трудно.


Резултат: ЦСКА - Литекс 2:1