Съдия от Израел ще свири мача на ЦСКА с Порто от груповата фаза на Лига Европа. Португалците гостуват в София 30 септември. Алон Йефет е на 38 г., по професия е маркетингов мениджър.

Той вече веднъж е ръководил двубой на ЦСКА - с Блекбърн (3:3) на "Българска армия" през 2002 г. Свирил е и на младежките ни национали при победата с 1:0 срещу Исландия през 2001 г.

Този сезон има назначение на един мач от плейофите на Шампионската лига (Партизан - ХИК Хелзинки 3:0) и един от плейофите на Лига Европа (АЗ Алкмаар - Актобе 2:0).


В същото време се разбра, че треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски сериоизно се е разкрещял на целия отбор след загубата от Славия.

"В шок съм, тук е пълно с неграмотни и недисциплининари играчи", овикал Гьорето отбора. Сержанта казал след това, че в ЦСКА са довлечени футболисти от кол и въже. 75 минути един гол да не можем да им вкараме, недоволствал Йовановски.


На Гьорето вече му минавала мисълта да се маха, ако неразбориите в ЦСКА продължат. Има играчи като Уилям Тиеро, които симулират травми заради неполучени заплати. Други пък играят под възможностите си по същата причина. Такова чудо Гьорето не бил виждал.