Халфът на ЦСКА Грегъри Нелсън призна пред медиите в родината си, че мечтае за трансфер във Висшата лига на Англия, но на този етап е по-вероятно да успее да пробие само до Бундеслигата. Футболистът заяви още, че е доволен от престоя си на "Армията" и се наслаждава на футбола в "Лига Европа".

"Скаути на ЦСКА ме харесаха по време на мини-турнир. Останаха впечатлени от мен и клубът веднага ми предложи договор. След това с мен се свързаха и от италианския Асколи, но искаха първо да мина пробен период. Аз предпочетох сигурността, която ми предлагаше ЦСКА, и подписах с българите за три години. Сега не съжалявам, тъй като с клуба си участвам в Лига Европа", заяви Нелсон пред Voetbal International.
 
"В местните вестници пише, че може да си тръгна от клуба през януари. ЦСКА закупи нови млади чужденци, от които могат да изкарат добри пари при евентуален трансфер, включително и от мен. Моята мечта е да играя в Англия, но по-вероятно е да ме вземат в Германия. Но това е в бъдещето. Не мисля, че тази година ще сменя клуба. Наслаждавам се на престоя си в ЦСКА и все още не съм готов да направя следваща стъпка", казва Нелсън.