Треньорът на португалския колос Порто Андре Виаш Бояш даде официалната си пресконференция преди утрешния сблъсък срещу ЦСКА, който е от груповата фаза на Лига Европа.

"Драконите" идват като фаворит в България и очакванията на всички са те да постигнат убедителна победа над намиращия се в много слаба форма "червен" отбор, но въпреки това Бояш не очаква мачът да бъде лек.

"За нас е похвално, че ще използваме по-млади футболисти.  Единствено се притеснявам дали тези, които ще влязат в игра ще се включат добре в колектива или ще бъдат изолирани. Ние сме дошли в България, за да спечелим този мач. ЦСКА е сериозен отбор, който успява да улучи точния момент и това ще ни затрудни", заяви Бояш.

Специалистът допълни, че неговата философия е да залага като титуляри на най-добрите футболисти, с които разполага.

Той потвърди, че Соуса ще излезе като титуляр на мястото на контузения Фернандо, който не летя с отбора за България и остана да се лекува в Португалия.

Бояш коментира и качествата на ганайския халф на ЦСКА Уилям Тиеро, който дойде в отбора по негова препоръка от Академика (Коимбра).

През миналия сезон двамата бяха заедно в тима и се познават отлично.

""Аз ценя много Тиеро като играч. Знам, че е много добър футболист и го доказа в Академика.Притеснявам се обаче, че той все още не успява да разгърне възможностите си в ЦСКА, каквито аз ги познавам".