Ръководството на ЦСКА в лицето на "Титан" е готово да върне на феновете бившия президент Александър Томов.

Вчера стана ясно, че срещу управата на клуба ще има съдебната атака, чрез която ще се иска анулиране на сделката за продажбата. Офшорката "Лиофорс" ще се опита да обяви сделката за нищожна чрез дело в Арбитражния съд в Париж.

"Хич да не ходят до Париж! Няма смисъл да харчат пари за адвокати. Като искат разваляне на сделката, нека дойдат да я разваляме направо. Като стане това, ще трябва да върна ЦСКА на Александър Томов. Вижте какъв хубав подарък за феновете - Томов за Нова година! Не съм сигурен обаче дали запалянковците ще се зарадват на това", заяви президентът на червените Димитър Борисов пред "7 дни спорт".

Самият Томов пък въобще не иска обратно на "Българска армия", а съветва "Титан" да върне клуба на Прамод Митал. 

"Само че да го върнат във вида, в който го получиха - без дългове и на първо място в "А" група. Мисля, че г-н Митал е в състояние да уреди ЦСКА с нов сериозен инвеститор. В момента политиката на премиера Бойко Борисов осигурява стабилност както в спорта, така и на чуждестранните инвестиции в България", заяви бившият президент на армейците, известен сред феновете повече като Сашо Апашо. 

Борисов добави, че не дължат никакви пари нито на "Лиофорс", нито на Константин Жеваго. Въпросните 500 000 евро са плащане за сделка с ЦСКА, която впоследствие не се състоя.

Според него няма основание "Титан" да загуби собствеността си върху клуба. "Жеваго, ако иска, също да заповяда да вземе ЦСКА. Давам му го! Борчът, който той си търси, е пари, които са превеждали на "Финметалс" и на Прамод Митал. Да си ги търсят от тях и да не ме занимават с тази работа", добави Борисов.

"Ако някой иска да финансира ЦСКА, да заповяда. Засега обаче мераклии няма".