ЦСКА обърна Сливен с 3:1 на стадион "Хаджи Димитър" и се класира за 1/8 финал в турнира за Купата на България.

"Войводите" поведоха в резултата през първото полувреме чрез Милен Василев, но след почивката "армейците" забиха три попадения и успяха да продължат в следващия кръг на надпреварата.

Точни за червените бяха Тодор Янчев, Спас Делев и Килиан Шеридън.
Това бе шеста поредна победа за ЦСКА с треньор Милен Радуканов, който тотално преобрази отбора и до този момент жъне само успехи с армейците.

ЦСКА започна мощно мача и още в първоначалните минути армейците натикаха домакините в собствената им половина. В 10-ата минута Спас Делев проби по лявото крило, последва пас към Румен Трифонов, който от малкото наказателно поле стреля високо над гредата.

Малко по-късно последва нов фрапантен пропуск за ЦСКА. Маркиньос навърза отбраната на Сливен и даде страхотен пас към Маркиньос, който останал сам срещу Георгиев, от три метра се замота и стреля слабо в тялото на вратаря.

Постепенно домакините живнаха, успяха да изнесат играта в по-предни позиции и още с първото си положение в мача вкараха гол. В 23-ата минута Деян Христов намери Милен Василев отляво, който развинти Павел Виданов и с мощен шут простреля Здравко Чавдаров за 1:0.

Футболистите на ЦСКА се хвърлиха в атака, но направиха нови фрапантни пропуски. Първо Борис Галчев премина през двама защитници на Сливен, но не успя да преодолее Георгиев.

В 41-ата минута пък Маркиньос бе изведен сам срещу вратаря на Сливен, но вместо да вкара стреля в тялото му и изпусна най-чистото положение за армейците от началото но мача.


Второто полувреме започна с натиск на ЦСКА и армейците заслужено изравниха. В 57-ата минута червените сътвориха страхотна многоходова атака, последва пас на Румен Трифонов към Тодор Янчев, който от точката на дузпата опъна мрежата на войводите за 1:1.

Малко по-късно Здравко Чавдаров едва не си вкара нелеп автогол, след като изпусна коженото кълбо при едно центриране, но бързо поправи грешката си и успя да улови топката точно на голлинята си.

В 68-ата минута съдията Ахмед Ахмед удари едно рамо на домакините, след като отмени чист гол на Спас Делев, който се измъкна зад защитата на Сливен и мушна топката в мрежата им, но вместо това бе отсъдена засада, каквато нямаше.

Три минути по-късно Делев се измъкна зад защитата на войводите, успя да избяга от засадата, напредна и без проблем опъна мрежата на домакините за 1:2. Сливен се вдигна да изравнява и бе близо до попадението, но Христов прати топката с глава в лявата греда на Чавдаров.

В продължението на мача резервата Килиан Шеридън се възползва от груба грешка в отбраната на домакините и вкара за крайното 1:3.